Home GÜNCEL Başkan Özkan, ailesiyle birliktelongozun tadını çıkardı

Başkan Özkan, ailesiyle birliktelongozun tadını çıkardı

- Guncellenme Tarihi: 10 Haziran 2019 10:53
5 min read
Başkan Özkan, ailesiyle birliktelongozun tadını çıkardı için yorumlar kapalı
0

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 9 günlük bayram tatilinde ilçedeki çeşitli yerlere ailesiyle birlikte geziler düzenledi. Özkan’ın öncelikli tercihi ise Karacabey Longozu oldu. Longozda yer alan Afrika evlerini ailesiyle birlikte dolaşan Özkan, Nilüfer çiçekleri arasında ahşap kayıkla tur yapmayı da ihmal etmedi. Bayram tatilinin yoğunluğunun Longoza da yansıdığını belirten Özkan’a, vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

 Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, bayram tatiliniilçenin eşsiz değerlerinden Karacabey Longozunu eşi ve kızları ilegezerek geçirdi.

Özkan, bayramın ardından eşi Gülden Özkan ve kızları Sena ile Serra Özkan’la birlikte Karacabey Longoz Ormanı’ndaki çalışmaları yerinde incelerken, diğer yandan ailesiyle birlikte doğanın tadını çıkardı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan longoz turuna ahşap sandallarla devam etti. Sandal turunda Nilüfer çiçeklerini yakından gören Özkan Ailesi, keyifli anlar geçirdi.

Özkan son olarak kuş gözlem kulesinden longozu panoramik olarak izlerken, ailesiyle birlikte hatıra fotoğrafı çekinmeyi de ihmal etmedi.

Longozda artan hareketlilik heyecanlandırıyor

Gezi sonunda yaptığı açıklamada Başkan Ali Özkan,“Genel olarak ziyaretçilerimiz, yaptığımız farkındalık çalışmalarından oldukça memnun. Bazı vatandaşlarımız yolların bozukluğundan bahsediyor ancak orman içerisinde asfalt yapmamız söz konusu bile değil. Ama longoza alternatif olarak Boğazköy çıkışında Longoz Mesire Alanı yaptık. Orada hem mangal yapabilirler hemde longoz ormanına yürüyerek girip, kısa bir longoz turu yapabilirler. Film setinden kalan Afrika evleri, gelen ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. Zabıta ve jandarma da yaptığı kontrollerle, ormanda uyulması gereken kurallara karşı denetimlerde bulunuyor. Kontrollü bir şekilde artan hareketlilik bölge halkını, esnafını ve bizleri de heyecanlandırıyor’’ dedi.

 Orman içindeki yol eleştirisine yanıt

Başkan Özkan, Longoza gelen ziyaretçilerle de yakından ilgilenirken, bazı vatandaşların orman içi yollarla ilgili kendisine yönelttiğieleştirilere de yanıt verdi.

Özkan,“Bizler, buranın en doğal haliyle kalmasını istediğimiz için bu yollar böyle duruyor. Asfalt ve parke taş yapmamız durumunda,ormanın mevcut değerini kaybederiz. Ancak toza, çamura bulaşmak istemeyen misafirlerimiz için de Boğazköy tarafında, Longoz Mesire Alanı ve Küçük Longoz diye tabir ettiğimiz bir alan daha oluşturduk. Burası ana asfaltın kıyısında yer alıyorve yürüyüşle de ulaşılabilecek güzel bir parkur. Sizleri orayı da görmeye davet ediyorum’’ dedi.

Bayramda longoza yoğun ilgi

Öte yandan bayram süresince longozda Bursa dışından gelenlerin de fazla olduğu gözlenirken, özellikle büyükşehirlerden gelenler longozun doğal dokusundan çok etkilendiklerini belirterek, bölgede yapılan somut çalışmalardan ötürüBaşkan Özkan’a teşekkür etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…