Home GÜNCEL Papua Yeni Gine’de 7,2 büyüklüğünde deprem

Papua Yeni Gine’de 7,2 büyüklüğünde deprem

- Guncellenme Tarihi: 7 Mayıs 2019 11:29
2 min read
Papua Yeni Gine’de 7,2 büyüklüğünde deprem için yorumlar kapalı
0

Papua Yeni Gine’nin, Morobe vilayetine bağlı Bulolo kasabasında sabaha karşı 7,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle tsunami uyarısı verilmedi.
Pasifik Okyanusunun güneybatısında yer alan Papua Yeni Gine’de sabaha karşı 7,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Morobe vilayetine bağlı Bulolo kasabasında meydana gelen depremin çok derinde yaşandığı için tsunami tehdidi olmadığını söyledi. Başkent Port Moresby’den 250 kilometre uzaklıkta meydana gelen deprem bölgede elektriklerin kesilmesine, eşyaların raflardan düşmesine neden oldu. Depremle ilgili ciddi bir hasar ve can kaybı bildirilmedi.

Bulolo Polis Şefi Müfettiş Leo Kaikas, “Henüz ciddi bir hasar yok. Hala durumu değerlendiriyoruz” dedi. Bir otelde çalışan görgü tanıkları, masalardan nesnelerin düştüğünü söylerken, Lae bölgesinde yaşayanlar depremin raflardaki eşyaların yere düşmesine neden olduğunu ve bazı yerlerde elektriklerin kesildiğini bildirdi.
Papua Yeni Gine’de geçtiğimiz yıl Şubat ayında 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, en az 125 kişi hayatını kaybetmişti.
İHA

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…