Home EĞİTİM Esgin’den Uludağ Üniversitesi öncülüğünde Bursa’ya yeni tematik üniversiteler önerisi

Esgin’den Uludağ Üniversitesi öncülüğünde Bursa’ya yeni tematik üniversiteler önerisi

- Guncellenme Tarihi: 24 Nisan 2019 14:16
4 min read
Esgin’den Uludağ Üniversitesi öncülüğünde Bursa’ya yeni tematik üniversiteler önerisi için yorumlar kapalı
0

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Esgin, Emine Yavuz Gözgeç, Refik Özen ve Zafer Işık, Uludağ Üniversitesi’nin dünya çapında akademik başarıya ulaşması adına tüm süreçlerinde yanlarında olacaklarını ifade ettiler. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bursa Uludağ Üniversitesi’ne Rektör olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un ilk ziyaretçileri arasında AK Parti Bursa Milletvekilleri yer aldı. Rektörlük binasında gerçekleşen hayırlı olsun ziyaretine AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Esgin, Emine Yavuz Gözgeç, Refik Özen ve Zafer Işık katıldı.

Ziyaret sonrası açıklama yapan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Türkiye’nin ve Marmara Bölgesi’nin en önemli üniversitelerinden birisi olan Uludağ Üniversitesi’nin akademik yönden dünya çapında başarıya ulaşmasının Bursa açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

Esgin, açıklamasında şunları söyledi:

“ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİNİN TÜM SÜREÇLERİNDE YANINDAYIZ”

“Bursa’mızın önemli bir marka değeri olan Uludağ Üniversitemizin akademik yönden dünya çapında başarılara imza atması hepimizin ortak dileği ve temennisidir.Uludağ Üniversitesinin uluslararası yayın ve diğer parametrelerde çok daha iyi yerde olmasını diliyoruz.

Üniversitemiz öncülüğünde kentimize ve bölgemize yeni tematik üniversite ve fakültelerin kurulması bir diğer önceliğimiz olmalıdır. Gaziantep’te 4,Konya ve Trabzon’da 3’er ünversite varken Bursa’da 2 üniversite kabul edilemez. Bursa’nın doğusunda yani İnegöl’de mobilya tasarım üniversitesi, kuzeyinde yani Gemlik’te Denizcilik Üniversitesi, batısında yani Mustafakemalpaşa ve Karacabey’de Tarım Üniversitesi neden olmasın. Bursa merkezde 3. Bir üniversite neden olmasın. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültemizin yapısal sorunlarının ortadan kalkarak daha nitelikli hizmet vermesi, acil servisinin yeniden organize edilmesi, zaman zaman yaşanan yer sorununun halledilmesi öncelikli gündem maddemiz olmalıdır.

Bunlarla birlikte Uludağ Üniversitesi’ne Diş Hekimliği ve Denizcilik Fakültesi gibi yeni fakültelerin kurulması süreçlerini Bursa adına takip etmek öncelikli sorumluluğumuz olacaktır.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüferli Karateciler Madalyalarla Döndü

Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova’da düzenlenen karate müsabakalarında elde e…