Home EĞİTİM Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden ‘uluslararası’ adım

Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden ‘uluslararası’ adım

- Guncellenme Tarihi: 9 Nisan 2019 12:50
5 min read
Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden ‘uluslararası’ adım için yorumlar kapalı
0

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın girişimleriyle hayata geçen ve okul-sanayi iş birliğinde Türkiye’ye örnek olan Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, verilen yoğun desteklerin ardından başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

 Ermaksan firmasının destekleriyle okula kazandırılan ileri teknoloji makineler, öğrencilerin güncel teknoloji sistemleri ile kendileri geliştirmesi için ciddi kazanımlar sağlarken,okulun Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri öğrencileri de hazırladıkları robotlarla, Samsun’da düzenlenecek Uluslararası Robot Yarışması’na katılmaya hak kazandı.

 Karacabey Belediyesi’nin en önemli yatırım önceliklerinin başında gelen eğitime destek çalışmaları meyvelerini vermeye devam ediyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın girişimleriyle hayata geçen ve okul-sanayi iş birliğinde Türkiye’ye örnek olan Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, verilen yoğun desteklerin ardından başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Ermaksan firmasının destekleriyle okula kazandırılan ileri teknoloji makineler, öğrencilerin güncel teknoloji sistemleri ile kendileri geliştirmesi için ciddi kazanımlar sağlarken, okulun Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri öğrencileri de hazırladıkları robotlarla, Samsun’da düzenlenecek Uluslararası Robot Yarışması’na katılmaya hak kazandı.

Model okul

Ermaksan Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan’ın katkıları ile ‘model okul’ haline dönüşen Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,Samsun’da Millî Eğitim Bakanlığı aracılığıyla düzenlenecek Uluslararası Robot Yarışması’nda ilçeyi temsil etmeye hazırlanıyor.

Bu kapsamda önceki gün, Belediye Başkanı Ali Özkan’ı makamında ziyaret eden Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hikmet Tetik, Bölüm Öğretmeni Aygün Yeşiloğlu ve öğrenciler, Başkan Özkan’a yaptıkları çalışma hakkında bilgi verdi.

Karacabey’in adını teknoloji alanında duyuracak

Samsun’daki yarışmada iddialı olduklarını belirten Okul Müdürü Hikmet Tetik, okula yapılan bu teknolojik yatırımlarına önemine değinerek, desteklerinden ötürü Başkan Özkan’a teşekkür etti.

Yaptıkları cihazların çalışma şeklini Başkan Özkan’a aktaran öğrenciler, gelecek yıllarda daha da gelişmiş robotlarla, Karacabey’in adını teknoloji alanında duyuracaklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Ali Özkan ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada,“Ülkemizin geleceği için eğitime ve teknolojiye olan yatırımlar son derece önemli. Eğitim, bizim en hassas noktalarımız arasında ve geleceğimiz olan öğrencilere, her koşulda destek vermeye çalışıyoruz. Ve şimdi bu yaptığımız katkıların karşılığını almış olmanın da haklı gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz, spor alanında olduğu gibi bu kez geliştirildikleri robotlarla teknoloji alanında da ilçemizin adını duyurarak, başarılarıyla hepimizi gururlandıracak. Hepsini tebrik ediyor, derslerinde başarılar diliyorum’’ dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Kestel Belediyesi’nden 2 Milyon 807 Liralık Sosyal Destek

Kestel Belediyesi, bakkallardaki ve okul kantinlerindeki veresiyeler ile elektrik ve su bo…