Home GÜNCEL Türkiye’nin ilk tamamlayıcı tıp merkezi Bursa’da hizmete girdi

Türkiye’nin ilk tamamlayıcı tıp merkezi Bursa’da hizmete girdi

- Guncellenme Tarihi: 8 Nisan 2019 13:48
3 min read
Türkiye’nin ilk tamamlayıcı tıp merkezi Bursa’da hizmete girdi için yorumlar kapalı
0

Türkiye’ye örnek olması planlanan Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Uygulama Merkezi’ on farklı uygulama ile hizmet vermeye başladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, GETAT Merkezi’nin şehirdeki modern tıp hizmetlerinin yanında tamamlayıcı sağlık hizmetleri alanında hizmet vereceğini vurguladı. Dr. Akan, “Merkezimizde ozon, mezoterapi, homeopati, fitoterapi, kupa tedavisi (hacamat), proloterapi, akupunktur, sülük, hipnoterapi ve apiterapi uygulamalarında hizmet verilmeye başlandı. Merkezimizde ağrı tedavisinde, uyku bozukluklarında, kilo verdirme ve sigara bıraktırmada akupunktur; depresyon, anksiyete (kaygı bozuklukları), panik atak, obezite ve sigara bağımlılığında hipnoz; ağrı tedavisinde destek amaçlı mezoterapi; diyabet, dolaşım bozukluğu, astım gibi hastalıklarda ozon tedavisi başta olmak üzere çeşitli yöntemler, tıbbi tedaviye destek amaçlı kullanılmaktadır” dedi.

Geleneksel ve modern tedavi yöntemlerinin birlikte kullanılmasının önemine dikkat çeken Dr. Akan, poliklinik hizmetleri sayesinde, hastaların modern tedavi imkanlarıyla birlikte geleneksel ve tamamlayıcı tedavi yöntemlerinden de faydalanabileceğini belirtti. GETAT Uygulama Merkezi’ne başvuran hastaların önce GETAT sorumlu hekimi tarafından gerekli tetkikler yapılarak değerlendirileceğini ve en doğru geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulaması seçilerek tedavi edileceğini dile getiren Akan, “Tedavi hizmetleri, alanında özel eğitim almış, sertifikalı uzman doktorlar tarafından veriliyor. Vatandaşlarımız 0224 502 80 60-61 numaralı telefonlardan başvurarak muayene için randevu alabilirler” ifadelerini kullandı.
İHA

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüferli Miniklerden Renkli Gösteriler

Nilüfer Belediyesi Burak Berk Anaokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bay…