Home GÜNCEL HDP’lilere mezarlık yasağı: Yürümek isteyenlere polis müdahalesi

HDP’lilere mezarlık yasağı: Yürümek isteyenlere polis müdahalesi

- Guncellenme Tarihi: 18 Mart 2019 21:05
2 min read
HDP’lilere mezarlık yasağı: Yürümek isteyenlere polis müdahalesi için yorumlar kapalı
0

HDP’lilerin, Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde yaşamına son veren ve cenazesi dün polis eşliğinde defnedilen Zülküf Gezen’in mezarlığına gitmesi yasaklandı. Polis, mezarı ziyaret etmek isteyenlere tazyikli su ile müdahale etti.

Gezen’in mezarının bulunduğu Diyarbakır Yeniköy Mezarlığını barikatlarla kapatan polis, HDP’lilerin mezarığa girişine izin vermedi. Kalabalığın sayısı artınca polis müdahale anonsu yaptı. Ancak mezarlığa gitmekte ısrar eden kalabalık gruba polis TOMA’dan tazyikli su ile müdahale etti. Müdahaleye rağmen dağılmayan bazı kişiler gözaltına alınırken, kalabalık bir grup da ara sokaklara dağıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve HDP’li milletvekillerinin gelmesi ile birlikte ara sokaklar ve caddelerde bekleyen kalabalık tekrar mezarlık önünde toplandı. Mezarlık önünde barikat kuran polis, mezarlığa sadece Temelli ve milletvekillerinin alınacağını söyledi. Karara tepki gösteren kalabalık mezarlığa girmeye çalışınca polis tekrar tazyikli su ile müdahale etti. Temelli ve bazı HDP’li milletvekilleri ise mezarlığı ziyaret etti.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şükrü Deviren Teşekkür Ziyaretlerine Başladı

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, hafta içi yoğun geçen hayırlı olsun ziyaretleri son…