Home GÜNCEL Turgay Erdem hakkında 4 Milyon 600 bin TL’lık dolandırıcılık iddiası!

Turgay Erdem hakkında 4 Milyon 600 bin TL’lık dolandırıcılık iddiası!

- Guncellenme Tarihi: 17 Mart 2019 23:35
7 min read
Turgay Erdem hakkında 4 Milyon 600 bin TL’lık dolandırıcılık iddiası! için yorumlar kapalı
0

Öztim İnşaat firması, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçları iddiasıyla Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Erdem hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şirket sahibi Kamil Özdüştün, yapacakları inşaat projeleri doğrultusunda teminat adı altında Turgay Erdem’e 4 Milyon 600 bin TL verdiklerini daha sonra ise herhangi bir inşaat projesi olmadığını ve olayın inkar edildiğini iddia etti. Ayrıca Özdüştün, Turgay Erdem’e ulaştırmak üzere Erdem’in makam şoförüne Bursa Hilton Otel’de 1 buçuk milyon TL verdiğini ileri sürdü.

Cumhuriyet Başsavcılığına gerekli suç duyurunda bulunduklarını belirten Öztim inşaat firması sahibi Kamil Özdüştün, Turgay Erdem’in kendilerini dolandırdıklarının altını çizerek, “2013 yılında Nilüfer Belediyesi Anadolu Arastası, Gölyazı ve Beşevler Meydanı olarak toplam 3 proje yaptırmak istediğini belirtti. Biz de Öztim firması olarak bu konuyu öncelikle Nilüfer Belediyesi’nin resmi koordinatörü olan H. Z. ve daha sonra Nilüfer Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Erdem ile görüştük. Görüşmeler gerçekleştikten 1 hafta sonra sözleşmeyi imzaladık. Turgay Erdem sözleşmeyi imzaladıktan sonra bizden teminat adı altında para istedi. Öncelikle bizden 1 milyon 500 bin TL istedi. Turgay Erdem,ben parayı Erdem’in makam şoförüne teslim ettikten sonra beni arayarak teşekkür etti, ertesi gün ise bizi öğlen yemeğine davet ederek Tavacı Recep Usta’da kutlama yaptık. Orada bana emaneti aldım dedi. Bu süreç içinde Erdem, bizden alt taşeronlarımızı hazırlamamızı istedi. Ben de Sedat Haydari ve Ümit Can ile görüştüm. Ümit Can bizzat kendisi Turgay Erdem’e gidip bu işin teyidini aldı. Daha sonra resmi şirketin hesabına bir miktar para yatırdık, bir miktarını da Erdem’e elden teslim ettik” dedi.

Bu paralar haricinde gayrimenkullerini, araçlarını sattığını söyleyen Özdüştün, “4 Milyon 600 bin TL dolandırıldım. Bu projeler asla yaptırılmadı. Bize başka projeler vereceğini, zararımızı kapatacağını söyledi ancak hiçbir şey yapılmadı. Kendisinden cevap beklediğimizde Turgay Erdem, koordinatörünün kendisini dolandırdığını söyledi. Böyle bir şey mümkün değil. Biz Turgay Erdem’in makamından çıktıktan sonra koordinatör H. Z.’nin telefonuna ulaşılamadık, hattı tamamen kapatmışlar. Biz koordinatör H. Z. ile iletişim halindeydik ve bize sizin paranız Turgay Erdem’de dedi. Fakat daha sonra adama ulaşamadık” şeklinde konuştu.

PROFESYONEL DOLANDIRICILIK

Olayın diğer mağdurlarından biri olan, Öztim firmasının taşeronluğunu yapan Ümit Can ise daha sonra kendilerine böyle bir inşaat işin olmayacağını belirttiklerini söyledi. Bu işi Turgay Erdem’in organize ettiğini ifade eden Can, “Bana böyle bir iş yapılmayacak, sen dolandırılmışsın dedi. Olayı araştırdığımızda aynı işi 7 inşaat firmasına daha sattığını öğrendik. Burada profesyonel bir dolandırıcılık var. Turgay Erdem, bizden teminat adı altında aldığı paraların makbuzunu elden daha sonra vereceğini belirtti. Biz de makamına güvenerek bu teminatları yatırdık. Ben de o zamanın parasıyla 1 trilyon 50 bin civarından bir para verdim. Bu olaylardan sonra Öztim firması ve şahsım Ümit Can olarak soluğumuzu adliyede aldık” dedi.

Dipnot: Haberde adı geçen H.Z. adlı şahıs yayınımızı arayarak Nilüfer Belediyesi ve Turgay Erdem hakkında kendisinin de davaları olduğunu, mağduriyet yaşadığını, Röportaj veren beyefendinin yanlış bilgiler verdiğini dile getirdi. Ayrıca kendisine yayınımızın vereceği demeçlere açık olduğunu bildirmemize rağmen Demeç vermeyeceğini söyledi.

 

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

BAE’den Kalkınma Yolu’na Destek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Birleşik Arap Emirlikleri Yatırım Bakanı …