Home EKONOMİ Ocak ayı sanayi üretimi açıklandı

Ocak ayı sanayi üretimi açıklandı

- Guncellenme Tarihi: 14 Mart 2019 18:21
3 min read
Ocak ayı sanayi üretimi açıklandı için yorumlar kapalı
0

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ocak ayı sanayi üretimi verilerini açıkladı. Büyümenin öncü göstergelerinden sanayi üretimi Ocak ayında yıllık yüzde 7.3 azaldı. Bir önceki aya göre yüzde 1 arttı. Beklenti yıllık bazda yüzde 8 düşüş, aylıkta ise yüzde 0.2 artıştı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış olarak geçen yılın Ağustos ayından beri devam eden aylık daralma trendi yılın ilk ayında büyüme yönüne geçti. Ara ve sermaye mallarındaki zayıf eğilim devam ederken dayanıklı tüketim mallarında hafif toparlanma eğilimi gözlendi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ocak ayı sanayi üretimi verilerini açıkladı. Büyümenin öncü göstergelerinden sanayi üretimi Ocak ayında yıllık yüzde 7.3 azaldı. Bir önceki aya göre yüzde 1 arttı.

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2019 yılı Ocak ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 7,5 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,7 azaldı.

Sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1 arttı

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2019 yılı Ocak ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,7, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,1 arttı.

Kaynak: haberturk.com

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …