Home EKONOMİ Milletvekili Gözgeç’ten üretene tam destek

Milletvekili Gözgeç’ten üretene tam destek

- Guncellenme Tarihi: 11 Mart 2019 14:19
12 min read
Milletvekili Gözgeç’ten üretene tam destek için yorumlar kapalı
0

AK Parti Bursa Milletvekili, AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcısı ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Emine Yavuz Gözgeç, Bursa İhtisas Deri OSB’yi (BİDOSB) ziyaret ederek, OSB Yönetimi ve sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa İhtisas Deri OSB’yi ziyaret etti. BİDOSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Rıfat Aygüler ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Milletvekili Gözgeç, sektör temsilcileri ile buluştu. Burada sanayicilere seslenen Gözgeç, 31 Mart yerel seçimlerinin önemine dikkat çekti. Her zaman olduğu gibi sahada halkla iç içe olduklarını vurgulayan Gözgeç, “Bursamız her yönüyle çok güzel bir şehir. Çeşitli potansiyelleri ile adeta bir cazibe merkezi olan Bursamız, aldığı göçlerle sürekli büyüyor.Sanayi, turizm, tarım gibi ekonomik potansiyellerinin yanı sıra tarihi ve doğal güzellikleri ile de ülkemizin gözde şehirlerinden olan Bursamızın bu hızlı büyümesi, beraberinde bazı sorunları da getiriyor.Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Adayımız Sayın Alinur Aktaş, belediyecilikte çok tecrübeli bir isim ve büyükşehir belediye başkanlığına atanır atanmaz çok hızlı bir çalışma başlattı. Bursa’nın öncelikli sorunları neler, öncelikli atılması gereken somut adımlar hangileri? Bu konularla ilgili ilk günden bu yana çalışıyor ve bu sorunlarla ilgili projelerimizi hazırladık. Yanı sıra merkezi hükümetin desteği ile gerçekleştirilecek olan büyük projelerimizin de hep birlikte takipçisiyiz” dedi.

BU SEÇİMDEKİ BİR ZAYIFLAMA 7 HAZİRAN’DAKİ GİBİ BELİRSİZLİK OLUŞTURUR…

AK Partili kadroların bu seçimlerden güçlü çıkmak zorunda olduklarının altını çizen Milletvekili Gözgeç,bu seçimin Türkiye’nin önünü daha da açacak olan yeni sistemin önemli bir mihenk taşı olduğunu belirtti. Emine Yavuz Gözgeç, “Bu sistemle birlikte koalisyonların önü kapatılarak, daha hızlı kararlar alınıp, daha hızlı uygulamaya geçilmesi sağlandı. Tabi ki bu yeni sistemde taşların yerine oturması gerekiyor. Cumhurbaşkanlığımız bünyesinde belirli kurullar oluşturuldu. Bunlar politika üreten kurullar. Her alanda ayrı kurullar oluşturuldu ve bunlar politika üretip, çözümler sunmaya çalışan kurullar ve ülkemizin geleceği adına atılacak adımları hızlandırıyorlar.Anadolu, zor bir coğrafya, çok işimiz var.Yanıbaşımızda Suriye’de, Afrin’de, Münbiç’te terörle mücadele ediyoruz. Bir yandan da iç güçlerin ihanet girişimleri ile mücadele ederken, görüyorsunuz şu anda da açık bir ekonomik saldırı ile karşı karşıyayız. Biz 2002 yılından bu yana muhtıralar, darbe, kriz, kaos ortamı girişimleri gibi bir çok engellemelerle mücadele ediyoruz. İktidara geldiğimiz günden bu yana vesayet odaklarına karşın adımlar atıyoruz. Bizler yönetimde vesayet odaklarının değil, milletin merkezde olması için çabalıyoruz. 16 yıl, AK Parti için çok rahat geçmedi. Bu seçimler çok önemli. Biz önümüzdeki dört yılı rahat geçirip, milletimize daha büyük hizmetler yapmak istiyoruz. Bu seçimdeki küçük bir zayıflama aynı 7 Haziran’da olduğu gibi bir belirsizlik oluşturur. Bizim istikrarı ve saldırılara karşı sağlam adımlarımızı atmaya devam etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

BU BİZİM ORTAK GELECEĞİMİZ…

Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü, geleceği adına Milliyetçi Hareket Partisi ile bir ittifak kurduklarını, ortak noktada buluşarak çalışmalarını yürüttüklerini belirten Gözgeç, “Ancak muhalefet partileri bizler gibi ittifaklarını alenen değil, gizli kapılar ardından yürütüyor. Bu seçim bir beka meselesidir. Biz diyoruz ki,  karşımızdakiler terörden beslenenlerle, teröre destek verenlerle bir oluyorsa bu bir beka meselesidir. Elbetteki biz Türk, Kürt, Laz, Çerkez birarada yaşıyoruz. Bizim Kürt Milletvekillerimiz de var. Ancak HDP ne yazık ki talimatı milletten değil, Kandil’den alıyor. Bizler siyaseti yeni nesillerimizin geleceği için yapıyoruz. Biz CHP seçmenine de, HDP seçmenine de sesleniyoruz. Çünkü bu gelecek hepimizin geleceğidir” dedi.

OSB’MİZ VE SEKTÖRÜMÜZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

BİDOSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Rıfat Aygüler ise, göreve geldikleri yaklaşık dört yıllık süreçte önemli çalışmalara imza attıklarını anlatarak, şunları söyledi:

“Göreve geldiğimizde OSB’mizi 80 milyon TL’lik bir borçla devraldık. Bunun 76 Milyon TL’sini ödedik. 4 Milyon 4 yüz bin TL’lik bir borcumuz kaldı. Temerrüde düşen bir borcumuz yok. 2019 yılı sonu itibari ile 2024 yılına kadar kalan bu borcumuzu da ödemeyi planlıyoruz. Bölgemizin doluluk oranını yüzde 38’den yüzde 58’e, 2 bin ton civarında olan aylık üretimimizi 6 bin tona, işletme sermayemizi ise yedi buçuk kat arttırarak 15 milyon TL’ye çıkardık. Bir yandan da yatırımlarımız devam ediyor. Göreve geldiğimizde 1300 kişi civarında olan istihdamımız şu anda 2 bin kişiyi aşmış durumda. Göreve geldiğimizde OSB’miz ülkemizde hizmet veren 11 sanayi bölgesi arasında 5. sıradayken şu anda deri üretiminde Türkiye’nin ana üretim üssü konumundayız. Biz bölgemizi yalnızca ülkemizin değil yakın coğrafyamızın da ana üretim ve ticaret üssü haline getirmek için kolları sıvadık ve dünyanın ilk on deri ve deri ürünleri imalatı merkezleri arasına girmek istiyoruz. Bunu gerçekleştirebilmek için de uygun yatırım ve üretim ortamı yaratmamız gerekiyor. Gerekli çalışmalarımızı tamamladık. Önümüzdeki üç ay içerisinde arıtma tesisimize tevsi ve yenileme yatırımı yapacağız. Su, deri imalat sektörünün en önemli ihtiyaçlarındandır. Bu minvalde Ayaklıdere Mevkii’nde bizim için ayrılan alana ikinci göletimizi yapacağız. Yanı sıra bölgemizin dünya ile yarışır hale gelebilmesi için bu yıl içerisinde Deri ve Deri Mamulleri Araştırma ve Geliştirme Merkezi kuracağız. Bursa İhtisas Deri OSB’nin doluluk oranını arttırmak, Bursa’nın iktisadına katkı koymak adına, OSB’mizi karma statüsüne kavuşturarak doluluk oranımızı iki yıl gibi kısa bir sürede yüzde 90’a çıkaracağımızı düşünüyoruz. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Erasmuslu Öğrenciler Bursa Hayvanat Bahçesi’nde

Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında Bul…