Home GÜNCEL Mudanya Meclisinde flaş karar! Usulsüz inşa edilen otelin son beş katı tıraşlanıyor…

Mudanya Meclisinde flaş karar! Usulsüz inşa edilen otelin son beş katı tıraşlanıyor…

- Guncellenme Tarihi: 7 Mart 2019 21:51
4 min read
Mudanya Meclisinde flaş karar! Usulsüz inşa edilen otelin son beş katı tıraşlanıyor… için yorumlar kapalı
0

Mudanya’da bugün 2014-2019 döneminin son meclis toplantısı gerçekleşti. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, abisi Hasan Türkyılmaz’ın vefatı nedeniyle meclise katılamadı. Meclisi Mudanya CHP Meclis Üyesi Erdal Aktuğ yönetti. Meclis toplantısında önemli kararlar anılırken, bağımsız meclis üyeleri Metin Uyanık, Mustafa Ay, Mahmure Uçar ve Metin Bağcı DSP çatısı altında ilk kez meclise katıldı.

Usulsüz inşa edilen otelin son beş katı tıraşlanıyor!

Toplantıda gündemin en önemli maddesi Yıldız Tepe’de bulunan, usulsüz inşa edilen otelin son beş katının tıraşlanmasıydı. Oy çokluğu ile otel yüksekliğinin 20.50’den 12.50 metreye düşürülmesine, ilave plan notlarının kaldırılmasına ve bölgenin turizm bölgesi olarak kalmasına karar verildi.

Bir diğer önemli gündem ise Mudanya Belediyesine makam aracı alınması hakkındaydı. Yenilenebilir yerli üretim hibrit makam aracı alınması önergesini CHP Meclis Üyesi Erdal Aktuğ verdi. Önergenin, Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Önergeye DSP meclis üyeleri Metin Uyanık, Mustafa Ay, Mahmure Uçar ve Metin Bağcı ret oyu verdi.

“Hayri Türkyılmaz’ın tekrar aday olacağını düşünmüyorum”

Son meclis toplantısı olması sebebiyle grup sözcüleri meclis toplantısının sonunda söz aldı. MHP Grubu Grup Sözcüsü Yaşar Ardıç, sözlerine Hasan Türkyılmaz’a Allah’tan rahmet dileyerek başladı. 2014 senesinden bu yana muhalefet görevini layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Ardıç, “İlçemize olumlu kararların yanında, olumsuz kararların karşısında durduk. Verdiğimiz kararlar nedeniyle alnımız aktır. 2019 yılında belediyenin kaynaklarının daha verimli kullanılmasını, eleştiriye açık olunmasını, muhalefet önergelerine kulak tıkanmamasını, basın özgürlüğünün önünün tıkanmamasını temenni ediyorum. Hayri Türkyılmaz’ın tekrar aday olacağını düşünmüyorum. Mudanya’da üst üste belediye başkanı olmak zordur, bu seçimde de böyle olacaktır. Eğer tersi bir durum olursa bu sizin değil, bizim başarısızlığımızdır” dedi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Akıllı Ulaşımda Hedef Yerli ve Milli Ulaşım Ağı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Akıllı Ulaşım Sistemleri ile ulaşımın dah…