Home EKONOMİ Araç sahiplerine kötü haber! Benzine zam geliyor…

Araç sahiplerine kötü haber! Benzine zam geliyor…

- Guncellenme Tarihi: 6 Mart 2019 10:02
2 min read
Araç sahiplerine kötü haber! Benzine zam geliyor… için yorumlar kapalı
0

Benzinin litre fiyatına pazartesiyi salıya bağlayan gece 15 kuruş zam göründü. Brent petrol ve uluslararası ürün fiyatlarındaki artış, 5.40 TL’ye dayanan dolar kurundaki yükseliş benzinde zam ihtiyacı doğurdu.

Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre benzin fiyatına 15 kuruş zam geliyor. Artışın, pazartesiyi salıya bağlayan gece pompa fiyatlarına yansıtılması bekleniyor.

Türkiye’de, akaryakıt fiyatları belirlenirken, Brent petrol ve uluslararası piyasalarda ürün fiyatlarındaki değişim (motorin ve benzin) ve dolar kuru hareketleri göz önünde bulunduruluyor.

Benzinin ton fiyatı, uluslararası piyasalarda 572 dolardan 592 dolara çıktı. Dolar kurunda yukarı yönlü bir hareket söz konusu. Kur, 5 TL 40 bandını zorluyor.

Bu gelişmeler, benzinde 15 kuruş zammı gündeme getirdi. İstanbul’da benzinin litresi zamdan sonra 6.55 – 6.60 TL arasına çıkacak. Gerek benzin gerekse de motorin zamları, bir süreden bu yana pazartesiyi salıya bağlayan gece yapılıyor. Bu artışın da hafta başında pompa fiyatlarına yansıması bekleniyor.

Pazartesi gününe kadar uluslararası piyasalarda akaryakıt fiyatlarını etkileyecek bir gelişme yaşanabilir. Bu durumda, zam ihtiyacı artabilir ya da azalabilir.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüfer’de “Üç Fidan”A Duygu Dolu Anma

68 kuşağının gençlik önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişl…