Home GÜNCEL “Çok iyi ve yapıcı” zirvede anlaşma yok!

“Çok iyi ve yapıcı” zirvede anlaşma yok!

- Guncellenme Tarihi: 28 Şubat 2019 12:29
4 min read
“Çok iyi ve yapıcı” zirvede anlaşma yok! için yorumlar kapalı
0

İki lider arasındaki görüşmede anlaşmanın henüz sağlanamadığını vurgulayan Beyaz Saray, “Ancak Trump ile Kim’in beraberlerindeki heyetler gelecekte görüşmeler yapmayı dört gözle bekliyorlar” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Trump, Kim’in nükleer ve füze testleri yapmama konusunda söz verdiğini söyledi. Kuzey Kore liderinin yaptırımları kaldırma talebini ise reddettiklerini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim  Jong-un arasında Vietnam’ın başkenti Hanoi’de düzenlenen ikinci zirvede anlaşma  sağlanamadığı bildirildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, “Şimdilik bir anlaşma sağlanamadı ancak ülkelerin temsilcileri gelecekte buluşmak için sabırsızlanıyor. Ancak Trump ile Kim’in beraberlerindeki heyetler gelecekte görüşmeler yapmayı dört gözle bekliyorlar” ifadesini de kullandı.

Sanders, iki lider arasındaki görüşme için “çok iyi ve yapıcı” dedi.

Ancak diğer taraftan iki lider de görüşmeleri yürüttükleri otelden, planlanandan çok daha erken ayrıldı. Üzerinde mutabakata varılması beklenen anlaşmanın ortak imza töreni de iptal edildi.

“İmzalanacak bir şey yoktu”

Bu açıklamadan sonra basının karşısına geçen ABD Başkanı Trump, “Son derece yapıcı bir zaman geçirdik. Ancak imzalanacak iyi bir şey yoktu. Bir şey imzalamanın iyi olmayacağını düşündük. Bazen de masadan uzaklaşmanız gerekir” dedi.

Trump’tan sonra söz alan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “Biz Kim’den daha fazlasını istedik. Ancak henüz hazır değildi. ABD’nin istediği sonucu alamadık. ‘Bu çözüm zaman alacak’ demiştik. Tüm dünyanın istediği gibi, Kore’nin nükleerden arındırılmasını sağlayacağız. Gerçek bir ilerleme sağlandığını söyleyebiliriz” ifadesini kullandı.

“Nükleer test yapmama sözü verdi”

Soru-cevap kısmında da Trump, “Onlar yaptırımların tamamen kaldırılmasını istedi. İstediğimiz her şeyi yapmadıkları için anlaşma olmadı. İstediğimiz noktaya gelineceğini düşünüyorum. Kim nükleerden arınmayı kabul etti, ancak sadece belirli alanlarda. Kim, nükleer testler veya füze testleri yapmama sözü verdi. Japonya ve Güney Kore liderleri ile de görüşeceğiz” açıklamasında bulundu.

Kim Jong Un, henüz saatler önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan arındırılması konusunda aşama kaydetmek istemese, Trump’la görüşmek için Vietnam’a gelmeyeceğini belirtmişti.

Kaynak: milliyet.com.tr

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…