Home GÜNCEL CHP’den 12 maddelik seçim bildirgesi

CHP’den 12 maddelik seçim bildirgesi

- Guncellenme Tarihi: 10 Şubat 2019 19:33
8 min read
CHP’den 12 maddelik seçim bildirgesi için yorumlar kapalı
0

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin yerel seçim bildirgesini açıkladı. 12 maddeden oluşan bildirgede, eğitim, çevre, ortak yaşam gibi başlıklar öne çıkıyor.

Ankara Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer ile beraber oturdu.

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada CHP’nin 12 maddelik yerel seçim bildirgesini açıkladı.İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının satır başları;

“İYİ PARTİ’YLE İŞBİRLİĞİ SAADET PARTİSİ İLE DİRSEK TEMASI YAPTIK”

“Bu ülkede herkesin karnının doymaya ihtiyacı var. İşe ihtiyacı var. Bu toplantıdan sonra herkes alana çıkacak. Asla asla kırıcı bir üslup kullanmadan Türkiye sathına yayılacağız. İYİ Partiyle bir işbirliği yaptık. Buradan Sayın Akşener ve bütün İYİ partili kardeşlerimize selamlarımı gönderiyorum. Saadet Partisi’yle dirsek teması yaptık, başta sayın Karamollaoğlu olmak üzere bütün Saadet Partili kardeşlerimize selamlarımızı gönderiyoruz.”

“Bizim mücadelemiz kutsal bir mücadeledir. Bizim mücadelemiz herkesin kucaklaşma mücadelesidir. Bizim mücadelemiz kardeşçe yaşama mücadelesidir. Bizleri televizyonları başında izleyen hangi partiden olursa olsun, bütün Türkiye’deki vatandaşlarıma kucak dolu sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum. Buradan 82 milyon vatandaşıma sesleniyorum. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Çözüm istiyorlarsa CHP’nin kadrolarına başvuracaklar. Önce soruna sağlıklı teşhis koymak zorundasınız.”

“ŞİKAYET ETME HAKLARI YOK”

“17 yıldır iktidar olanların şikayet etmeye hakkı yoktur. 17 yılda istedikleri kanunu çıkartıp, istedikleri atamayı yaptılar. İstedikleri genelgeleri çıkarttılar, istediklerini değiştirdiler. Yani 17 yıldır tek başına Türkiye’yi yönetiyorlar. Bugün Türkiye’yi bir sorunlar yumağıyla karşı karşıya bıraktılar. Dünyanın borcunu yaptılar yetmedi, şimdi borç bulmak için kapı kapı dolaşıyorlar. Borç bulunca da seviniyorlar.”

“Dışarıya verdiğin parayı bizim çiftçiye versen, bizim çiftçi sadece Türkiye’yi değil bütün Ortadoğu’yu besler. Geçen Sivas’ta bir konuşma yaptı: “Ne diyorlar? ‘Domates, biber, patlıcan, sivri biber’. Yahu düşünün, bir merminin fiyatı nedir?” Milleti soğana muhtaç ettiler. Bu şu anlama geliyor, bir sorumlu bulamıyorlar. Bir dönem bütün sorunların sebebi CHP diyordu”.

BURSA ADAYLARI TANITILDI

Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısına Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve ilçe belediye başkan adayları birlikte katıldı.

Bozbey yoğun alkış ve tezahüratlarla sahneye davet edildi. Bozbey’in ardından , Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, Gürsu Belediye Başkan Adayı Funda Türkcoş Pekiner, Harmancık Belediye Başkan Adayı Ahmet Tufan, Kestel Belediye Başkan
Adayı Yıldıray Atlı, Mudanya Belediye Başkan Adayı Hayri Türkyılmaz, Nilüfer Belediye Başkan Adayı Turgay Erdem, Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, Yıldırım Belediye Başkan Adayı Özgür Erdursun ile CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu,Yüksel Özkan, Lale Karabıyık, Orhan Sarıbal da sahneye çıktı.

“BURSA’YI BİRLİKTE YÖNETEREK ÖRNEK KENT YAPACAĞIZ”

Türkiye’nin çok önemli bir seçim maratonu içinde olduğunu ifade eden Mustafa Bozbey “Bu bir yerel seçim. Halk belediye başkanlarını seçecek. Yani ulaşabildiği, kendi sorununu çözebilen, derdini dert edinen, mutlu, huzurlu ve gülümseyen bir kent oluşturabilen,
bu yönde projeler ortaya koyan bir yöneticiyi seçecek insanlar. Bursa ile ilgili çok güzel projelerimiz var. Bursa adına Bursalılar’a her konuda mutlaka soracağız, beraber karar vereceğiz. Yani Bursa’yı birlikte yöneteceğiz. Nasıl ki Nilüfer’de birlikte yönetmiş ve Nilüfer’i örnek ve lider bir kent yapmışsak, Bursa’yı da yine birlikte yöneteceğiz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Bozbey, Muhtar Toplantılarına İnegöl’den Başladı

Vatandaşların devletle ilk temas noktası olan muhtarların görüşlerine büyük önem veren ve …