Home GÜNCEL İşte Bozbey’in HDP’lilere kıyağı!

İşte Bozbey’in HDP’lilere kıyağı!

- Guncellenme Tarihi: 9 Şubat 2019 13:04
9 min read
İşte Bozbey’in HDP’lilere kıyağı! için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Misi Köyü Kadınları Derneği’ne ‘konukevi’ için vermeyi vaat ettiği binayı ihale düzenlemeden HDP Bursa İl Başkanı Yüksel Akgün’ün ablası Müberra Akgün’e otel olarak verdi. Misi halkı bu durumdan oldukça rahatsız olurken, halkın Nilüfer Belediyesi ve Bozbey’den başka konularda da oldukça şikayetçi olduğu öğrenildi. Bozbey’in Misi köyünde kıraathane ruhsatı olan vatandaşlara, “Gözleme yapın, turizmi canlandırın” dediği daha sonra ise bu gerekçeyle ruhsatlarını ellerinden aldığı ortaya çıktı.

Nilüfer Belediyesi’nden ve Mustafa Bozbey’den çeşitli sebeplerden dolayı şikayetçi olan Misi halkı Bursa Söylem Gazetesi’ne çok çarpıcı itiraflarda bulundu. Misi halkı en çok arazilerinin alınmasından, ruhsatlarının iptal edilmesinden ve otopark sorunundan yakındı.

“GÖZLEME YAPMAMIZI ÖNERDİ, GÖZLEME YAPTIĞIMIZ İÇİN RUHSATIMIZI İPTAL ETTİ”

Daha önce Misi’de Köprübaşı Kıraathanesi olarak sadece kahve ve çay hizmeti veren İsmail Çam, yaklaşık 2005 yılında bu işe başladığını, Bozbey’in kendilerini ziyaret ederek onları teşvik ettiklerini belirterek, “Bize köy usulü gözleme, kahvaltı servisi yapmamızı önerdi. Yapabilirsiniz dedi, bizlere onay verdi. Köy halkı olarak burada biz kazanmak istedik. Dışarıdan gelen birinin bizim köyümüzden kazanmasını istemiyorduk. Daha sonra bizi oradan haksız ve hukuksuz bir şekilde çıkardılar. Ruhsatımızı iptal ettiler. Gerekçe olarak ise gözleme satmamız ve ruhsatımızın kıraathane ruhsatı olmasıydı. Biz burayı turistik bir yer haline dönüştürdük. Bozbey’in de istediği buydu fakat sonra burası ranta dönüştü. Bizden alınıp bir başkasına ecrimisil protokolü ile verildi. Ben 9 aydır işsizim ve benim üniversitede okuyan iki çocuğum var. ” dedi.

“YA BU PARAYI ALIN YA DA BURAYI İSTİMLAK EDECEĞİZ”

Şu anda otel olarak işletmeye açılan, ihalesiz olarak kiralanan konuk evinin kamulaştırılmadan önceki sahibi İbrahim Gökkaya  evlerinin nasıl kamulaştırıldığından bahsetti. Gökkaya, evlerinin satılık olmadığını buna rağmen belediyeye çağrıldıklarını ifade ederek, “Evimize 360 bin TL değer biçtiler ve “Ya bu parayı alın ya da biz burası istimlak edeceğiz” dediler. Evi almak istemelerinin sebebini de Misi köyünün bayanlarına vermek olduğunu ifade ettiler. Evimiz isteyerek değil istemeden alındı. Annem hala ağlıyor. Orası onun doğup büyüdüğü evdi. Şu anki durum ise daha da içler acısı. Bir ihaleye açılsa köyümüzden bir talep çıkabilirdi. Ancak böyle bir durum olmadı. Ayrıca burada bir otel ihtiyacı olduğunu da düşünmüyorum. Buraya çok yakın oteller mevcut.” şeklinde konuştu.

“MİSİ’DEN BANA OY ÇIKMIYOR Kİ, NEDEN HİZMET EDEYİM?”

HDP’yi savunduğu için bir partinin liderinin şu an hapiste yattığını vurgulayan Misi köyü halkından Kamuran Başaran, HDP il başkanının kardeşinin köylerinde olmasından duydukları rahatsızlığı belirterek, “Mustafa Bozbey bize burada ‘tutarsız’ gibi yakıştırmalarda bulunuyor. Bizim köyümüz sekiz yüz yıllık bir Osmanlı köyüdür. Biz burada şu an bu otelin ne için yapıldığını bilmiyoruz. Burası muhafazakar bir köydür. Burada kötü şeyler olursa bunun sorumlusu Bozbey’dir. Köy halkından biri Bozbey’i arayarak neden bizim köyümüze bunları yaptığını sordu. Bozbey’in yanıtı ise “Buradan bana oy çıkmıyor ki” oldu. Demokrasi nerede kaldı? Belediye bize hizmet vermiyor.”  dedi.

“BENİM YERİM MERDİVEN ALTIYSA NEDEN BANA RUHSAT VERDİLER?”

Ruhsatı iptal edilen, yeri bir başkasına ecrimisil protokolü ile kiralanan Semra Çankaya ise 7 senedir kendi evinin önünde bir işletme kurduğunu ifade ederek, “Nilüfer Belediyesi’nden iş yerimin kafeterya olarak ruhsatını aldım. İş yerimin yanındaki komşum beni şikayet etti ve merdiven altı olduğu gerekçesiyle benim ruhsatım iptal edildi. Madem merdiven altıydı neden bana ruhsat verildi? 7 senedir kadın olarak tek başıma işletiyordum ben orayı. Ben bir sürü ağaç ektim. Nilüfer Belediyesi gelip ağaçlarımı söktürdü. Ben 5 masayla başladım ama onu 30 masaya çıkardım. Burada hepimizin çok emeği var.” diye konuştu.

“YÜRÜYÜŞ YOLU YAPACAĞIZ GEREKÇESİYLE ALIP YERİMİ YABANCILARA VERDİLER”

Köydeki arazilerinin Nilüfer Belediyesi tarafından yürüyüş yolu, otopark yapma gerekçesiyle alındığını dile getiren Misi vatandaşı Sadettin Özçivi, arazilerinin Muşlulara verildiğinin altını çizerek, “Bizim yerimiz dere kenarındaydı. Elektriği, doğalgazı, suyu her şeyi vardı. Bize arazi karşılığında verdikleri yer dağın tepesinde hiçbir şeyi olmayan bir yer. Bozbey ile bu konuyu konuşmaya gittiğimizde, “Yer yok ki nereden vereceğim” cevabı ile karşılaştım. Yolu, suyu, elektriği olmayan yere ben vergi ödüyorum.” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gürsu İpek Yolu Mahallesi’ne Yeni Spor Tesisi

Gürsu Belediyesi, her mahalleye bir spor tesisi vizyonu ile yaptığı yatırımlar kapsamında …