Home GÜNCEL CHP’de kriz bitmiyor! Kılıçdaroğlu o adayda ısrarlı…

CHP’de kriz bitmiyor! Kılıçdaroğlu o adayda ısrarlı…

- Guncellenme Tarihi: 1 Şubat 2019 21:48
3 min read
CHP’de kriz bitmiyor! Kılıçdaroğlu o adayda ısrarlı… için yorumlar kapalı
0

CHP’de Kadıköy Belediye Başkan Adayı olarak tartışmalı bir oylama ile Parti Meclisi’nden geçen Şerdil Dara Odabaşı ile ilgili kriz sürüyor. Odabaşı’nın yarın yeniden oylanması beklenirken skandal paylaşımlarına rağmen Kılıçdaroğlu’nun bu isim üzerinde ısrarcı olduğu öğrenildi.

CHP’de adaylık krizi tırmanıyor. Geçtiğimiz hafta yapılan tartışmalı Parti Meclisi toplantısında 30 kabul ve 29 ret oyu alarak salt çoğunluk olan 31 rakamına ulaşamamasına rağmen Kadıköy adayı olarak gösterilen Şerdil Dara Odabaşı’nın yarın yapılacak Parti Meclisi’nde yeniden oylanması gündemde.

“OYLAMA HUKUKSUZ”

Parti’nin önde gelen hukukçularına göre geçen hafta yeterli oyu alamayan Odabaşı’nın yeniden oylamaya sunulması Parti Meclisi üyeleri üzerinde baskı oluşturacağı için sakıncalı görünüyor. Bu nedenle farklı bir ismin oylanması gerektiği görüşü partide hakim.

Odabaşı’nın PKK ve HDP ile ilgili skandal paylaşımları parti içerisinde tartışma yaratmıştı. Odabaşı’nın ‘paraşüt aday’ olarak kirli pazarlıklar sonrası aday gösterildiğini düşünen partililer sosyal medyadan Genel Merkez’e ve Kılıçdaroğlu’na büyük tepki göstermeye devam ediyor.

SALICI’DAN GARANTİ ALDI İDDİASI

PKK ve HDP ile ilgili paylaşımlarını silme gereği duymayan ve konu ile ilgili bir açıklama yapmayan Odabaşı’nın parti içindeki bazı isimlerle anlaştığı ve özellikle Oğuz Kaan Salıcı’dan garanti aldığı iddia ediliyor.

İşte Odabaşı’nın skandal paylaşımlarından bazıları:

Kaynak: sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Bozbey, Muhtar Toplantılarına İnegöl’den Başladı

Vatandaşların devletle ilk temas noktası olan muhtarların görüşlerine büyük önem veren ve …