Home GÜNCEL Kılıçdaroğlu’nun gösterdiği o aday, Akşener’i öfkelendirdi!

Kılıçdaroğlu’nun gösterdiği o aday, Akşener’i öfkelendirdi!

- Guncellenme Tarihi: 28 Ocak 2019 11:33
3 min read
Kılıçdaroğlu’nun gösterdiği o aday, Akşener’i öfkelendirdi! için yorumlar kapalı
0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun teklifiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Tunç Soyer’in gösterilmesine İYİ Parti cephesinden tepki geldi.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun onayıyla dün Parti Meclisi’ne (PM) gönderilen aday listesindeki bazı isimler CHP tabanında olduğu kadar İYİ Particephesinde de tartışma yarattı. O isimlerden en önemlisi ise İzmir büyükşehir için aday gösterilen Tunç Soyer oldu.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç (PM), İzmir’den gösterilecek kimi adaylara tepki göstererek, PM’deki görevinden istifa etti. PM’de yer alan ve aynı zamanda TBMM Kamu İktisadi Komisyonu (KİT) üyesi olan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın, aday listesine tepki göstererek Parti Meclisi üyeliğinden istifa ettiği öğrenildi.

MERAL AKŞENER’İ ÖFKELENDİRDİ

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in adaylığı İYİ Parti’de rahatsızlığa neden oldu. İddialara göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Soyer’in adaylığına öfkelendi, bazı İYİ Partili kurmayların ise Akşener’e ittifakı bitirme yönünde teklif götürdü.

BABASI TÜRKEŞ İÇİN İDAM İSTEDİ

İYİ Parti cephesindeki tepkinin nedeni Tunç Soyer, askeri savcı olan babası Albay Nurettin Soyer! 12 Eylül döneminin kudretli isimlerinden olan Albay Soyer, MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş ile birlikte onlarca ülkücü için idam cezası istemişti. Mahkeme tarafından kabul görmeyen iddianame nedeniyle Türkeş’e 5 yıl hapis cezası verilmiş, aynı davada 5 idam ve 9 müebbet, 221 ülkücü de 36 yıl ile 10 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı.

Kaynak: www.sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …