Home GÜNCEL CHP ve İYİ Parti ittifakında Bursa’da ilçelerin paylaşımı netleşti

CHP ve İYİ Parti ittifakında Bursa’da ilçelerin paylaşımı netleşti

- Guncellenme Tarihi: 28 Ocak 2019 09:39
4 min read
CHP ve İYİ Parti ittifakında Bursa’da ilçelerin paylaşımı netleşti için yorumlar kapalı
0

CHP ve İYİ Parti’nin yerel seçim ittifakında Bursa’da ilçelerin paylaşımı yapıldı. Buna göre CHP Bursa’da büyükşehirin yanı sıra 8 ilçede aday çıkarırken İYİ Parti ise 9 ilçede kendi adayıyla yarışacak.

CHP ve İYİ Parti’nin yerel seçim ittifakında Bursa’da ilçelerin paylaşımı sonunda tamamlandı. Buna göre CHP Bursa’da 8 ilçede aday çıkarırken İYİ Parti ise 9 ilçede kendi adayıyla seçmenin karşısına çıkacak.

Büyükşehir’de İYİ Parti CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey’i destekleyecek.

İttifak kapsamında 8 ilçede CHP’nin, 9 ilçedeyse İYİ Parti’nin adayına destek verilecek.

İki parti arasında uzun süre müzakere konusu olan Osmangazi’de CHP’nin adayıyla seçmenin karşısına çıkılması kararlaştırıldı.

Yine mevcut başkanları CHP’li olan Nilüfer ve Mudanya’da da İYİ Parti aday çıkarmayacak.

Daha önce adaylıkları açıklanan CHP’nin Keles Belediye Başkan Adayı Ahmet Zekai Yıldız, Orhangazi Belediye Başkan Adayı Ş. Çetin Çoklar, Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Orhan Alper, Orhaneli Belediye Başkan Adayı Vildan Koç ve Karacabey Belediye Başkan Adayı Murat Tanrıverdi’nin adaylıkları ilçelerin İYİ Parti’ye bırakılmasıyla birlikte düşmüş oldu.

İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan yardımcımız D. Musavat Dervişoğlu, yaptığı açıklamada “Bursa ilimizde, İYİ Parti ve CHP arasında yapılan Millet İttifakı ile ilgili müzakereler tamamlanmış olup, yerel seçimlere, aşağıdaki tabloya göre girilmesi karara bağlanmıştır” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır ise “Yapılan bu açıklama ile daha önceden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde destekleme kararı alınan CHP’si ile diğer ilçelerde de mutabakat sağlanarak Karacabey, Mustafakemalpaşa, Orhangazi, İnegöl, Yenişehir, İznik, Orhaneli, Keles ve Büyükorhan ilçelerinde İYİ Parti’nin adayları ile katılma kararı alınmıştır. Alınan kararların her iki partiye ve Bursa halkına hayırlar getirmesini dilerim.” ifadelerini kullandı.

CHP’NİN ADAY ÇIKARACAĞI İLÇELER
Bursa Büyükşehir
Nilüfer
Osmangazi
Yıldırım
Gemlik
Gürsu
Harmancık
Kestel
Mudanya

İYİ PARTİ’NİN ADAY ÇIKARACAĞI İLÇELER
İnegöl
Mustafakemalpaşa
Büyükorhan
İznik
Karacabey
Keles
Orhaneli
Orhangazi
Yenişehir

Kaynak: bursadabugun.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Bozbey, Muhtar Toplantılarına İnegöl’den Başladı

Vatandaşların devletle ilk temas noktası olan muhtarların görüşlerine büyük önem veren ve …