Home GÜNCEL Millet İttifakı Bursa’da bozuluyor mu?

Millet İttifakı Bursa’da bozuluyor mu?

- Guncellenme Tarihi: 23 Ocak 2019 17:46
6 min read
Millet İttifakı Bursa’da bozuluyor mu? için yorumlar kapalı
0

Bursa’da CHP ve İYİ Parti tarafından yapılan Millet İttifakı çerçevesinde iki partide bugün yaptıkları basın açıklamalarında herhangi bir anlaşmaya varamadıklarını duyurdular. Ancak Ankara’dan gelen bilgiye göre Karacabey, Mustafakemalpaşa, Keles, Orhaneli, Yenişehir, Orhangazi, İznik ve İnegöl ilçelerinin İYİ Parti’ye verildiği kesinleşti. Osmangazi’de Emin Balkan aday olarak açıklanmasına rağmen, İYİ Parti’nin Osmangazi ilçesini vererek Karacabey ve Orhangazi ilçelerini aldığı ise söylentiler arasında.

Yahya Bahadır: CHP ile ittifakta ya Osmangazi, ya hiç

Osmangazi’nin CHP’ye verilmesi, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır’ın 6 Ocak’ta yaptığı “CHP ile ittifakta ya Osmangazi, ya hiç” konuşmasını akıllara getirdi. Bahadır yaptığı konuşmasında, Osmangazi İlçesinin oy potansiyeli açısından İYİ Parti’nin en güvendiği ilçe olduğunu dile getirmiş, İYİ Parti teşkilatlarının CHP’den Büyükşehir’e destek verebilmesi için mutlaka Osmangazi’nin İYİ Parti adayıyla seçimlere girmesi gerektiğini söylemişti.

CHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı: 8 ilçenin İYİ Partiye bırakılması asılsızdır!

Bu belirsizlik içerisinde CHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tandoğan Kuru, sosyal medya sitesi Facebook üzerinden yaptığı paylaşımı oldukça dikkat çekti. Kuru, içlerinde Mustafakemalpaşa’nın da bulunduğu 8 ilçenin İYİ Partiye bırakıldığı ile ilgili habere değinerek, haberin asılsız olduğuna ve İYİ Partililerin bu haberi sevinç çığlıkları ile karşıladığını belirtti. Bu aşırı sevinç hareketlerinin CHP ile birlikte bu seçime girmekten rahatsız olduğunun bir belirtisi olduğunu söyleyen Kuru,”Bu demek oluyor ki sayın Orhan Alper(CHP) ile devam edildiğinde bizim seçmenimiz size oy atmaz!!! CHP seçmeni her zaman devlet ve millet bekasını ön planda tutmuş, MHP baraj altında kalmamalı diye fedakarlık yapmıştır. İYİ Parti seçime girmeli diye 15 vekilimizi gönderip gurup kurmalarını sağlayıp seçime girmesini sağladık. Hatta 24 haziran seçimlerinde ittifak dahiline alarak beraber olunmuş barajı dahi geçilememesine rağmen iffifak sayesinde meclise vekil sokmuş arkasından da orası bizim burası bizim edasıyla yerel seçimlere gölge düşürür duruma gelmiştir. Siyasette ahtı vefa olmalı. 3 aydır sahadayız ve çalışıyoruz. Amaç Ak Parti’yi al aşağı etmektir. Merak ediyorum adayınız kim? Belirlenmiş ve yol alınmış bir adayı geriye çektirtmeye çalışmak bu seçmen gelir de size oy atar mı hiç bunu düşünmüyor musunuz?” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Ortam çok gergin!

Bazı İYİ Partililer; Osmangazi ilçesini adayları açıklanmasına rağmen iki ilçe (Karacabey ve Orhangazi) karşılığında CHP’ye verdiklerini söylüyor. Bundan sonra tek bir ilçe dahi CHP’ye bırakılırsa ittifak bozulur diyorlar.

CHP’de ise 8 ilçe isyanda! Ak Parti MHP’ye tek bir ilçe verdi, biz kaç yıllık partiyiz, neden İYİ Partiye 8 ilçe veriyoruz, biz devam edelim diyorlar.

Ankara’da Kılıçdaroğlu ve Akşener anlaşma sağlamalarına rağmen, Bursa’da ittifak çoktan bozulduğu ve hiçbir ilçede birbirlerini desteklemeyecekleri genel kanısı hakim.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…