Home GÜNCEL Bilinçsiz teknoloji kullanımının konuşma gerilemesine neden oluyor

Bilinçsiz teknoloji kullanımının konuşma gerilemesine neden oluyor

- Guncellenme Tarihi: 18 Ocak 2019 17:42
4 min read
Bilinçsiz teknoloji kullanımının konuşma gerilemesine neden oluyor için yorumlar kapalı
0

1994 yılında kurulan Odyomed İşitme ve Konuşma Merkezi Rehabilitasyon Sorumlusu Muradiye Doyuk, bilinçsiz teknoloji kullanımının konuşma gerilemesine neden olduğunun altını çizdi.

Birebir eğitim

İşitme ve Konuşma Merkezi Odyomed’inişitme kaybı veya diğer nedenlere bağlı sözel dil ve konuşma geriliği olan çocuklara hizmet verdiğini belirten OdyomedRehabilitasyon Sorumlusu Muradiye Doyuk, “Gecikmiş dil ve konuşma geriliği olan çocuklara, anaokulumuzda grup,bunun dışında bireysel eğitim hizmeti verdiğimiz gibi aynı zamanda odyoloji kliniğimizde de işitmesi ile ilgili problemi olan bireylere de hizmet veriyoruz.Günümüzdeki problemlerin başında bilinçsiz teknoloji kullanımı geliyor.Çocukların çok fazla tablet ve cep telefonuyla ilgilenmesi yüzünden çevreden yeterince uyaran almadıkları için sözel dil ve konuşma gelişimleri yaşıtları paralelinde gitmiyor. Geri kalıyor. Bu noktada anne ve babalara büyük görevler düşüyor. Günümüzde hiç kimseyi bu cihazlardan soyutlayamazsınız. Fakat yerinde ve zamanında kullanıma dikkat edilmeli” dedi.

İletişim kurmalıyız

Çocukların dil gelişimde ailenin özellikle 1. Derecede sorumlu kişinin çok önemli rolü olduğunu belirten Odyomed İşitme ve Konuşma Merkezi Rehabilitasyon Sorumlusu MuradiyeDoyuk, “Çocuklarımızla kaliteli zaman geçirmeliyiz, oyun oynamalıyız. Onları mutlaka ev hayatımızdaki işlere dahil etmeliyiz. Bu işleri yaparken kendileriyle mutlaka iletişim halinde olmalı, sorular sormalı, merak uyandırmalıyız.Günlük yaşam aktiviteleri içerisinde çocuklarımızın dil gelişimini destekleyecek çok fazla uyaran var. Ayna olmalıyız. Bizden duyarak, görerek  model olarak alıcı ve ifade edici dil becerileri gelişiyor. Anne ve baba öncelikle rol model olmalı. Akıllı telefon kısıtlaması sadece çocuklar içindeğil ebeveynler tarafından da uygulanmalı. Ana dilin en hızlı edinildiği zaman 0-5 yaş. Biz Odyomed’de bu dönemi kaçırmadanterapi ve eğitim programlarımızla hızlı ve etkili bir şekilde gecikmeyi ortadan kaldırıp hayata karıştırıyoruz. En geç okul yaşına gelmeden bu sorunu ortadan kaldırıyoruz” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Ercan Özel Belediyenin Borcunu Açıkladı

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, belediyenin geçmiş dönemden devraldığı borç bilgisi…