Home GÜNCEL Gemlik Sosyal Konutlarda 3. kura çekimi 19 ocak’ta yapılacak

Gemlik Sosyal Konutlarda 3. kura çekimi 19 ocak’ta yapılacak

- Guncellenme Tarihi: 15 Ocak 2019 19:38
4 min read
Gemlik Sosyal Konutlarda 3. kura çekimi 19 ocak’ta yapılacak için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediyesi tarafından dar gelirli ailelerin ev sahibi olması amacıyla Cihatlı Mahallesi’nde yaptırılan sosyal konutların 3. kura çekimi için başvurular devam ediyor.

Türkiye’nin en prestijli projeleri arasında gösterilen, 7 etap ve bin 400 konuttan oluşan Cihatlı Mahallesi Toplu Konut Projesi’nin 3. Kura çekilişinde yer alan 2+1, 394 dairelik sosyal konutların kuralarının 19 Ocak tarihinde çekileceği bildirildi.

Sosyal Konutların tahsisi için aranan şartlar ise şu şekilde, “Dar gelirli olmak (birlikte yaşayan ailenin aylık toplam net geliri, asgari ücretin iki katının %25 fazlasının altında olmak), Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Terör ile ilgili suçlardan, yüz kızartıcı suçlardan, cinsel taciz ve tecavüz suçlarından hüküm giymemiş olmak, Kendisinin, eşinin veya on sekiz yaşından küçük çocuklarının konutu bulunmamak ve kendisine tahsis edilecek konuttan daha değerli taşınmazı bulunmamak, En az 5(beş) yıldan beri ve halen Gemlik ilçesi sınırları içinde ikamet ediyor olmak.”

Ayrıca ekli başvuru güncelleme formunu doldurarak imzalayan vatandaşlar, Gemlik Belediyesine kimlikleri ile bizzat teslim etmeleri gerekmekte. Başvurular 18 Ocak 2019 tarihi mesai saati bitiminde sona erecek. Çekilen kuralar sonucunda aranan şartları taşıyan vatandaşlar, projedeki 2+1 dairelere yüzde 25 peşinatla, aylık 687 TL’den başlayan taksitlerle sahip olacak.

Başvuru sürecinin hemen akabinde vatandaşları bekletmeden hak sahiplerini belirlemek için kura çekim töreni gerçekleştireceklerini açıklayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 1400 konutlu toplu konut projesi ile 7 bin kişilik yeni ve modern bir mahalle oluşturacaklarına vurgu yaparak, proje kapsamında Okul, Sağlık Ocağı, Cami, Spor kompleksi, çocuk parkları gibi sosyal donatı alanlarının da Gemlik Belediyesi tarafından yapılacağına dikkat çekti. “Vatandaşlarımızın yaşam kalitesi, konforu ve mutluluğu hizmetlerimizin ölçütüdür” diye konuşan Başkan Yılmaz, “2018, Gemlik için çok verimli bir yıldı. ‘Halka Hizmet, Hakk’a Hizmet’ anlayışıyla, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltme yolunda önemli adımlar attık. Görev süremiz boyunca yapacağımız açılışlarla, çocuklarımızın sevincine, gençlerimizin geleceğine, sporcuların başarısına, vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğuna tanık olmak, emeklerimizin en değerli karşılığı olacak” diye konuştu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…