Home GÜNCEL Bursa’nın batısına müze kompleksi

Bursa’nın batısına müze kompleksi

- Guncellenme Tarihi: 15 Ocak 2019 19:34
5 min read
Bursa’nın batısına müze kompleksi için yorumlar kapalı
0

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediye bünyesinde faaliyet gösteren müzelerin tek çatı altında toplanmasını sağlamak için şehrin batı bölgesinde bir kompleks inşa etme hazırlıklarının olduğunu açıkladı. Maliye Bakanlığı’ndan Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen ve daha önce vergi dairesi olarak kullanılan binada da incelemelerde bulunan Başkan Aktaş, buranın 16 Şubat tarihi itibariyle ek müze binası olarak hizmet vereceğini söyledi.

Ek bina 16 Şubat’ta açılıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kent müzesinin 15 yıldan beri turistlere Bursa ile alakalı önemli bilgiler verdiğini belirterek, ek müze olarak hizmet verecek binadaki çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade etti. Kent müzesinin kuruluşunun 16. yılında 16 Şubat tarihi itibariyle 1 ay sonra buranın açılışını yapmak istediklerini anlatan Başkan Aktaş, “Restorasyon tamamlanmak üzere. Yapımı 1926 yılında gerçekleşen 95 yıllık bu bina, uzun süre Maliye Bakanlığı’na bağlı olarak vergi dairesi olarak kullanıldı. Meclisimizin aldığı karar doğrultusunda gerekli tahsis Büyükşehir Belediyemize yapıldı” dedi.

‘Cumhuriyet’ ressamlarından önemli bağışlar

Ek müze binasında özel olarak tasarlanan alanlarda Cumhuriyet döneminin iki ressamı, Malik Aksel ile Ömer Kaleşi’ye ait çok önemli tabloların izlenime sunulacağını söyleyen Başkan Aktaş, “Onlara da teşekkür ediyorum. Bağışları ve yaklaşımları için” diye konuştu. Bunun yanı sıra yeni binada periyodik olarak Bursa’nın tarihi ve kültürel değerlerine yönelik sergi ile etkinliklerin gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Aktaş, “Bursa’nın tüm katmanları tarafından doya doya kullanılacak bir mekan geliyor. Heykel’in arka tarafında, müzemizin ek binası şeklinde. Her iki binada da bundan sonra önemli hizmetler verilecek” şeklinde konuştu.

Müzeler ek çatı altında toplanacak

Başkan Aktaş, şehrin batı bölgesinde bir müze oluşumuyla alakalı çalışmalarının olduğunu duyurdu. Büyükşehir Belediyesi uhdesindeki müzelerin derlenip toparlanması, tek çatı altında buluşması ile alakalı hazırlık yaptıklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Muhakkak ‘işlevsel olarak’ kendi yerinde olması gereken müzelerimiz var. Onlar tabii ki bu durumlarını devam ettirecekler. Bu manada eldeki verileri tek tek sorgulayacağız. Şehrin batı bölgesine müze kompleksi şeklinde bir çalışmamız olacak” ifadelerini kullandı.

Hedef, Bursa’nın tarihiyle Bursalıları buluşturmak

Halkın, özellikle de çocuk ve gençlerin müzelerle buluşması için türlü projeler ürettiklerini belirten Başkan Aktaş, “Onlara seyahatle ulaşım imkanları sağlıyoruz. Dramalı ders anlatımı noktasında ortamlar oluşturuyoruz. Hedefimiz, Bursa’nın tarihi ve kültürel değerlerini yansıtan müzelerle geleceğimiz olan çocuklarımızı buluşturmak. Bu vesile ile emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bayram Tatilinde Hava Yolunda Rekor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayram tatilini kapsayan 5-14 Nisan tarih…