Home GÜNCEL Trump’ın açıklamasına CHP’den sert yanıt

Trump’ın açıklamasına CHP’den sert yanıt

- Guncellenme Tarihi: 14 Ocak 2019 19:31
2 min read
Trump’ın açıklamasına CHP’den sert yanıt için yorumlar kapalı
0

MYK gündemine ilişkin konuşan CHP Sözcüsü Öztrak, Trump’ın dün akşam sosyal medyadan yaptığı açıklamayla ilgili, “Bu tehditler bize sökmez” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantı sırasında, parti sözcüsü Faik Öztrak bir basın toplantısı düzenledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, “Türkiye Kürtleri vurursa onları ekonomik olarak mahvederiz” şeklindeki açıklamalarını değerlendiren Öztrak, bu ifadeyi kabul etmediklerini söyleyerek, şöyle konuştu:

“Buna karşı olmamak mümkün değil. Kürtler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin asli unsurlarıdır. Şimdi, ‘Türk Devleti Kürtleri vuracak’ gibi bir takım ifadelerin kullanılması son derece yanlıştır. Bu aynı zamanda sosyal huzurumuzu bozacak ifadelerdir. O yüzden bunları kabul etmemiz mümkün değildir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde hiç bir devlet ülkemizi bu kadar açıktan tehdit etme cüretini göstermemişti. Ülkemizin toplumsal huzurunu ve ekonomisini doğrudan hedef alan bu ifadeyi kabul etmiyoruz. CHP olarak görüşümüz egemen güçlerin Suriye’yi bir an önce terk etmesidir. Bu sorunun Suriye’nin toprak bütünlüğünü gözetilerek çözülmesi, başta Suriye, İran ve Irak’ın olacağı Ortadoğu Bölgesel İşbirliği Teşkilatı zemininde bu bölgeye barışın getirilmesidir. Bu tehditler bize sökmez.”

Kaynak: www.milliyet.com.tr

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Geleceklerine Dair Hayallerini Resimle Anlattılar

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen ‘Kendi …