Home GÜNCEL SİYASETTE SON KULİSLER…!

SİYASETTE SON KULİSLER…!

- Guncellenme Tarihi: 14 Ocak 2019 15:27
7 min read
SİYASETTE SON KULİSLER…! için yorumlar kapalı
0

Osmangazi’de İYİ Parti – CHP pazarlığı devam ediyor.

Emin Balkan’ın Büyükşehir adaylığının Osmangazi’ye kaydırılması ve resmen açıklanmasına rağmen İYİ Parti ittifak görüşmeleri kapsamında adayını geri çekebilir.

CHP’nin adayının MV. Erkan Aydın olacağı neredeyse kesin… Çarşamba günü yapılacak PM toplantısından sonra açıklanması bekleniyor. Fakat İYİ Partinin Osmangazi teşkilatı durumdan çok rahatsız. Cumartesi günü Genel Başkan yardımcısı Koray Aydın’a bir sunum yapan teşkilat mensupları Osmangazi’nin İYİ Partide kalmasında ısrarlı.

Buna rağmen CHP’de kalması kararı çıkarsa Karacabey, Mustafakemalpaşa, Gemlik, Orhangazi, İznik’te İYİ Parti adayı desteklenmesi şartını öne sürüyorlar.

Açıklanan ve geri çekilen Gemlik adayı Adnan Bıyıklı partiden istifa etmesine rağmen geri döndürülebilir umudu taşıyor. Bir başka duyuma göre Gemlik İYİ Parti teşkilatı toplu olarak istifa ederek Saadet Partisine geçecek.

Adnan Bıyıklı’nın istifasını haklı bulan bazı partililer ise haklılık gerekçesi olarak;

**İlçe başkanlığı görevini adaylığı kesin olduğu için kabul ettiğini,

**Bu sureçte adaylığı garanti olduğundan başka hiçbir göreve talip olmadığını,

**CHP’nin adayında ısrar edilince istifa etme sürecisine girdiğini, bunun üzerine Bıyıklı’nın istifa etmemesi için apar topar aday olarak açıklandığını,

**Üzerine de tekrar geri çekildiğini göstererek sürecin kötü yönetildiğini dillendiriyorlar.

İttifak görüşmeleri İYİ Parti ve CHP arasında bir türlü oturamadı, Osmangazi konusu en geç yarın akşam netleşecek. gelişmeleri takipteyiz.

Orhaneli Ali Aykurt’un adaylığından rahatsız…

Pazar günü Ak Parti adaylarının açıklanmasından öncesinde Cumartesi günü ve gecesi Orhaneli tabiri caizse yangın yeriydi. Ali Aykurt’un adının kesinleşmesi sonucunda hem Ak Partili hem de MHP’li bir kişi ulaşarak kulis bilgisi verdi. Genel Merkezin; teşkilatın rahatsızlığını ciddiye almadığını, hakkında birçok olumsuzluk bulunan, rüşvet, adam kayırma, son yerel seçimlerde alenen MHP’ye çalışma, teşkilatla uyumsuzluk vesair iddiaları üzerinde taşıyan Aykurt’u istemediklerini dile getirdiler.

Daha önce 34 muhtarın imzasıyla hem İl Başkanlığına, hem de Genel Merkeze Jimer aracılığıyla ulaştıklarını, fakat sonuçta o şikayet dilekçesinin Ali Aykurt’un telefonunda olduğunu gördüklerini, teşkilattan birçok kişinin Aykurt’u desteklemeyeceğini söylüyorlar.

Daha da ötesi İYİ Partinin düzgün bir aday çıkarması durumunda ilçeyi Aykurt’a teslim etmeyeceklerini dahi söylüyorlar.

Buna karşın Ali Aykurt’u aday tanıtım toplantısında kalabalık bir grup desteliyordu. Bu grubun tüm bu tepkileri bastırmak için bilinçli şekilde oraya taşındığını düşünmeden edemedim.

Ve Ak Parti teşkilatının bağırlarına bastığı Necati Şahin…

Geçen Seçimlerde CHP’nin büyükşehir adayı olan, şimdi ise Ak Partiden Nilüfer adayı gösterilen Necati Şahin’in parti teşkilatı tarafından kucaklandığı aday tanıtım toplantısında gözlerden kaçmadı. Dışarıdan itibaren büyük bir kitle tarafından karşılanan Şahin içeriye girene kadar önüne geçen yüzlerce insanla tokalaştı.

Ak Partililerin bağırlarına bastığı Necati Şahin Nilüfer’de de başarılı olur, zira Mustafa Bozbey ve (her türlü yollarda) yol arkadaşı Turgay Erdem hakkında çıkan, içeriği büyük rant olan haberler sadece Nilüferlilere değil, tüm Bursa’ya şok yaşatıyor.

Seçim sürecinin çok şeye gebe olduğu ortada… 31 Mart’a kadar kimler kimlerin kirli çamaşırlarını ortaya dökecek, hep beraber göreceğiz.

 

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…