Home GÜNCEL Bursa’nın Ak Parti ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı

Bursa’nın Ak Parti ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı

- Guncellenme Tarihi: 13 Ocak 2019 18:16
11 min read
Bursa’nın Ak Parti ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için daha önce mevcut Başkan Alinur Aktaş’ı aday gösteren AK Parti, merakla beklenen ilçe belediye başkan adaylarını da coşkulu bir toplantıyla kamuoyuna açıkladı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Pazar günü saat 14.30’da gerçekleşen ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da hazır bulunduğu toplantıda, AK Parti’nin ilçe adayları partilerin yoğun tezahürat ve sevgi gösterileri eşliğinde kamuoyuna tanıtıldı.

Çok sayıda başvurunun yapıldığı kamuoyunun aylardır merakla beklediği AK Parti Bursa ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısına ilgi çok yoğun oldu.  Törenin yapıldığı Merinos AKKM’yi hınca hınç dolduran AK Partililer töreninyapıldığı salona sığmadılar. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Geçmiş dönem Bakanları, AK Parti ve MHP Bursa Milletvekilleri,Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Başkanı Ayhan Salman, MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı, belediye başkan adayları, AK Parti ve MHP il ve yöneticileri törende hazır bulundular.

 BURSA İLE MANEVİ BİR BAĞIMIZ VAR

Ellerinde Türk bayrakları ve AK Parti bayrakları ile salonu dolduran partililerin coşkulu gösterileri eşliğinde kürsüye çıkan AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, salondaki coşku ve birlikteliğin 31 Mart’taki seçimlerde elde edecekleri zaferin müjdecisi olduğunu söyledi. Demokrasi şöleni havasında aday tanıtımı yaptıklarını belirten Başkan Salman, ekonomide, savunma sanayinde, dış politikada güçlü bir Türkiye’nin mimarı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Konuşmasında, Bursa ile AK Parti arasında manevi bir bağ bulunduğunu vurgulayan Başkan Ayhan Salman, Bursa’nın hem maddi, hem de manevi kuruluşun ve dirilişin şehri olduğunu ifade etti. Salman, “Anadolu coğrafyasında kurulan devletlerimizin maddi varlığının da, milletimizin manevi gelişiminin de kaynaklarının tamamını Bursa’da bulmak mümkündür. Bursa, gönül coğrafyamızın bir özeti gibidir. Bugün fiziki olarak başka ülkelerin sınırları içinde kalan, ama kalpleri bizimle birlikte atan şehirlerin neredeyse hepsinde güzel Bursa’mızdan izler vardır. Manevi muhafızların yalnız bırakmadığı Bursa, geçmişin hatıralarına olduğu gibi geleceğine de sımsıkı sahip çıkan bir şehirdir. Bursa gibi AK Parti de hem geleneğin, hem de geleceğin partisidir” dedi.

 CUMHUR İTTİFAKINI MİLLETİMİZ KURDU

Ayhan Salman, konuşmasında AK Parti ile MHP arasında kurulan cumhur ittifakına da değinerek, söz konusu ittifakın 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimine karşı vatanını, devletini, bayrağını, namusunu korumak isteyen cesur ve korkusuz vatan evlatları tarafından kurulan doğal bir ittifak olduğunu vurguladı. AK Parti’nin Türk milletinin tarihiyle, kültürüyle, değerleriyle olduğu kadar devletiyle kurduğu güçlü bağın sembolü olduğunu, bu bağın,  kurulan Cumhur İttifakıyla birlikte artık çok daha güçlü bir hale geldiğine vurgu yapan Başkan Salman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı’ya teşekkür ederek sözlerini şöyle tamamladı:

 YENİ BİR YOLA KOYULUYORUZ

Milletin özü olan bu ittifak şimdi de; şehirlerimizi ve ilçelerimizi geleceğe taşıyacak olan yerel yöneticilerimizi seçmek için tüm Türkiye’de bir seçim ittifakı gerçekleştirmektedir. Seçimlerden zaferle çıkacağımıza inancım tamdır. Artık yeni nesil belediyecilik anlayışı öne çıkıyor. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, proje belediyeciliğini ve gönül belediyeciliğini artık teknolojik değişim ve dönüşümle entegre ediyoruz.

AK Parti teşkilatları olarak; adaletli olma, emanete sahip çıkma ve millete sadakatle bağlı olma gibi insani vasıfları taşıdığına inandığımız çok değerli adaylarımızla yeni bir yola koyuluyoruz. Bu yolda partimizin cefakâr teşkilatlarına her zamanki gibi çok büyük görev düşüyor. 24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi, gülüşümüzle, sevgi sözcüklerimizle, halkımıza dokunacağız ve onları ısıtacağız. Şimdi yeni projeler üretme, yeni yatırımlara yönelme dönemidir. Yeni bir sıçrama dönemi için 2019, bir başlangıç çizgisidir. Biliyoruz ki, yeni yönetim sistemiyle Türkiye 2023 hedeflerine daha hızlı ilerleyecek, 2053 ve 2071 vizyonuna daha da sıkı sarılacak. İşte bu yüzden, AK Parti Bursa Teşkilatları olarak; önümüzdeki seçimlere kadar her zamankinden daha büyük bir şevkle, daha büyük bir azimle çalışacağız. Seçime kadar çalınmadık kapı, sıkılmadık el, girilmedik gönül bırakmayacağız.”

Konuşmaların ardından 31 Mart seçimlerinde belediye başkanlığı için seçime girecek AK Parti adayları tek tek sahneye çağrılarak partililere tanıtıldı.

Büyükşehir Belediye Başkan adayı: ALİNUR AKTAŞ

Osmangazi Belediye Başkan adayı: MUSTAFA DÜNDAR

Yıldırım Belediye Başkan adayı: OKTAY YILMAZ

Nilüfer Belediye Başkan adayı: NECATİ ŞAHİN

Karacabey Belediye Başkan adayı: ALİ ÖZKAN

Gürsu Belediye Başkan adayı: MUSTAFA IŞIK

İnegöl Belediye Başkan adayı: ALPER TABAN

Mudanya Belediye Başkan adayı: AHMET MURAT ÜNAL

İznik Belediye Başkan adayı: KAAN MEHMET USTA

Mustafakemalpaşa Belediye Başkan adayı: MEHMET KANAR

Gemlik Belediye Başkan adayı: BERKAY BULUT

Kestel Belediye Başkan adayı: ÖNDER TANIR

Orhangazi Belediye Başkan adayı: BEKİR AYDIN

Orhaneli Belediye Başkan adayı: ALİ AYKURT

Keles Belediye Başkan adayı: MEHMET KESKİN

Büyükorhan Belediye Başkan adayı: AHMET KORKMAZ

Harmancık Belediye Başkan adayı: YILMAZ ATAŞ

Yenişehir Belediye Başkan adayı: DAVUT AYDIN (CUMHUR İTTİFAKI)

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…