Home EKONOMİ Bursa, Junioshow ile 60 ülkeden 1.000 yabancı alıcı ağırlıyor

Bursa, Junioshow ile 60 ülkeden 1.000 yabancı alıcı ağırlıyor

- Guncellenme Tarihi: 9 Ocak 2019 17:09
7 min read
Bursa, Junioshow ile 60 ülkeden 1.000 yabancı alıcı ağırlıyor için yorumlar kapalı
0

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. işbirliği, Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) destekleriyle hazırlanan Junioshow Fuarı altıncı kez kapılarını açtı. Her yıl daha da artan bir ilgi ve yoğun katılımla gerçekleştirilen fuarda stant açan firmaların sayısı bugüne kadarki en yüksek sayı olan 200’e ulaştı. Fuar kapsamında ayrıca 60 ülkeden 1.000 yabancı alıcı Bursa’ya geldi.

Bebe – çocuk konfeksiyonu sektörünü yılda iki kez bir araya getiren Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim & Çocuk İhtiyaçları Fuarı (Junioshow), törenle açıldı. Sektörde ilkbahar – yaz modasına yön veren fuarın açılış töreninde konuşan BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ inancıyla çıktıkları yolda firmaların ve sektörlerin katılımıyla kent ekonomisinin başarı çıtasını her geçen yıl daha da yükseğe taşıdıklarını ifade etti. Bebe – çocuk konfeksiyonu sektörü özelinde Ticaret Bakanlığı destekleriyle 3 UR-GE projesini hayata geçirdiklerini vurgulayan İsmail Kuş, “Sektör temsilcilerimizin gayretleri takdire şayan. Firmalarımızın gayretleriyle Bursa adına gurur duyulacak bir fuara kavuştuk. Tüm firmalarımıza Bursa iş dünyamız adına teşekkürlerimi sunuyorum. BTSO olarak her sektöre kapımız açık. Firmalarımıza, sektörlerimize ve kentimize değer katan projelere desteğimiz sürecek” dedi.

60 ÜLKEDEN 1.000 YABANCI ALICI BURSA’DA

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü de 2019 yılının ilk fuar organizasyonu olan Junioshow’u yaklaşık 200 firmanın katılımıyla 4 ayrı salonda gerçekleştirdiklerini söyledi. Fuar kapsamında BTSO işbirliğinde 60’a yakın ülkeden 1.000 civarında iş insanını Bursa’da ağırladıklarını vurgulayan Ersözlü, “Yabancı alıcılar, fuar boyunca katılımcı firmalarımızla bir araya gelerek iş görüşmelerinde bulunacak. Bu görüşmelerin kentin üretimine, istihdamına ve ihracatına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu süreçte işbirliği içinde bulunduğumuz BTSO’ya, desteklerinden ötürü KOSGEB’e, Büyükşehir Belediyemize ve BEKSİAD’a teşekkürlerimi sunuyorum. Junioshow ile yine yüzleri güldüreceğiz” diye konuştu.  Bursa’nın İstanbul ve İzmir’le birlikte en fazla fuar düzenleyen 3 şehir arasında bulunduğuna işaret eden Ersözlü, “Kısa süre içerisinde en fazla fuar organizasyonu gerçekleştiren iki şehirden biri olmak istiyoruz” dedi.

 “BURSA’YI DÜNYAYA TANITIYORUZ”

BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldız ise Junioshow’un başarısıyla merakla beklenen fuarlar arasında yer aldığını ifade etti. Bebe – çocuk konfeksiyonu sektörünün ekonomik zorluklar karşısında bile üretim, istihdam ve ihracat performansını artırmayı başardığını belirten Yıldız, “Bebe – çocuk konfeksiyonu sektöründe düzenlediğimiz etkinkilerle Bursamızı da dünyaya tanıtıyoruz. BTSO başta olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Açılış töreninde Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, iş dünyasının örnek birlikteliğiyle ortaya ç ıkan fuarın hayırlı olmasını diledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mihrimah Kocabıyık da kent ekonomisine büyük katkı sağlayan fuarlara desteklerini sürdüreceklerini kaydetti.

JUNIO FASHION SHOW RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU

Junioshow’un açılış töreninin ardından katılımcı firmaların fuara özel olarak hazırladıkları yeni koleksiyonlardan oluşan ‘Junio Fashion Show’ defilesi gerçekleştirildi. Firmaların 0-12 yaş grubu ilkbahar yaz koleksiyonları çocuk mankenler tarafından sergilenirken; defile, izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Junioshow, 12 Ocak’ta sona erecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…