Home GÜNCEL Hasta ve engelli bireylerin seçim sandıkları evlerine gelecek

Hasta ve engelli bireylerin seçim sandıkları evlerine gelecek

- Guncellenme Tarihi: 7 Ocak 2019 11:33
3 min read
Hasta ve engelli bireylerin seçim sandıkları evlerine gelecek için yorumlar kapalı
0

Hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde, Seyyar Sandık Uygulamasından faydalanabilmeleri için başvurular 4 Ocak’ta başladı.

 Seyyar Sandık Uygulaması, bu seçimde de birçok engelli ve hasta seçmenin oy kullanabilmesine olanak tanıyacak.

 Başvurular 17 Ocak’ta sona eriyor

 Hastalığı veya engeli sebebiyle sandık başına gidemeyecek olan seçmenin, oy kullanabilmesi için ilk olarak 24 Haziran 2018 seçimlerinde hizmete geçen Seyyar Sandık Uygulaması, 31 Mart’taki Mahalli İdareler Seçimi’nde de uygulanacak. Seyyar Sandık hizmetinden yararlanmak için başvurular 4 Ocak’ta başladı. Son başvuru tarihi ise 17 Ocak 2019 Perşembe günü.

 Başvuru yerleri de açıklandı

 Uygulamadan faydalanmak isteyen seçmenler adına bir yakınının, Seyyar Sandık Kurulu Talep Formuyla birlikte İlçe Seçim Kurulu’na veya İlçe Seçim Kurulu’na gönderilmek üzere muhtarlıklara başvurması gerekiyor.

 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan seçimde iradesini sandığa yansıtacak olan seçmenler, aynı tarihler arasında askıda kalacak olan seçmen listelerinden de adreslerini kontrol edip, güncelleyebilecek.

 AK Parti için her vatandaşın oyunun eşit öneme sahip olduğuna vurgu yapan AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez de, “Yaşlı, hasta, engelli vatandaşlarımızın da, en temel vatandaşlık haklarından biri olan oy kullanma hakkına her zaman saygı duyduk. Bu yüzden seyyar sandık uygulamasını başlatarak, her vatandaşımızın iradesini sandıkta göstermesini hedefledik” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…