Home GÜNCEL DSİ’den Bursalılara müjde

DSİ’den Bursalılara müjde

- Guncellenme Tarihi: 7 Ocak 2019 10:01
4 min read
DSİ’den Bursalılara müjde için yorumlar kapalı
0

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Bursa’ya yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

DSİ’nin insanların en hayati ihtiyacı olan içme suyu temini hizmeti ve yine insanların can ve mal emniyetini sağlayan suyun zararlarından koruma görevi, temiz enerjinin kaynağı olan HES yatırımları, gıda güvenliğinin teminatı olan sulu tarıma yapılan yatırımları ile doğrudan insanımıza hizmet etme gibi bir misyonu bulunduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Su ve toprak kaynaklarımızdan yararlanıp zararlarından korunmak maksadıyla özveri ile çalışan DSİ ailesi ülkemiz ekonomisi ve sosyal hayatına büyük hizmetler sunmaktadır. Önümüzdeki süreçte de bu hizmetler bütün hızıyla devam edecektir” diye konuştu.

Bu kapsamda Bursalı çiftçilerinin yüzünü güldürecek ve ilin ekonomisine büyük katkı sağlayacak Büyükorhan Durhasan Barajı ve Sulamasının tamamlandığının müjdesini veren DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “ 2019 yılı sulama sezonunda Durhasan Barajında depolanacak su ile 2 bin 430 dekar zirai arazinin tamamına sulama suyu verileceğini vurguladı.

Temelden 39 metre yüksekliğindeki Durhasan Barajının 868 bin m³  su biriktirme hacmine sahip olduğunu açıklayan Genel Müdür Aydın, ‘Bölgenin ekonomik potansiyelini hayvancılık ve tarım ürünlerine dayalı etkinlikler oluşturuyor. Bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte tarımsal üretimin arttırılması halinde, tarıma dayalı sanayinin de gelişerek bölge ekonomisine büyük katkılar sağlayacağı öngörüyoruz. Bu nedenlerle tarımsal sulama imkânlarının arttırılması bölge için büyük önem arz etmektedir. Sulama şebekesi de tamamlanan işimiz, 2019 yılı itibariyle işletmeye açılacak olup, bu proje ile 2018 fiyatları ile yıllık 1.295.328 TL gelir artışı elde edilmesini hedefliyoruz” dedi.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt AYDIN, ’son olarak bu projenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, Bursa’ya bundan sonrada yatırımlarını sürdüreceklerini belirtti.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …