Home GÜNCEL BOZBEY VE ERDEM’E HAPİS CEZASI!

BOZBEY VE ERDEM’E HAPİS CEZASI!

- Guncellenme Tarihi: 7 Ocak 2019 18:57
7 min read
BOZBEY VE ERDEM’E HAPİS CEZASI! için yorumlar kapalı
0

CHP Bursa Büyükşehir ve CHP Nilüfer Belediyesi adaylarının açıklanmasının ardından Mustafa Bozbey ve Turgay Erdem haklarında gazetemize evraklar yağmaya başladı. Bu evrakların içinde her ikisinin de kesinleşmiş dava dosyaları da bulunuyor. Bu davalardan birinin ise Nilüfer Belediyesine hizmet eden bir taşeron firmanın Üçevler mahallesinde meydan düzenleme çalışmasında yapılan usulsüzlük ile ilgili olduğu ortaya çıktı.

İddiaya göre Nilüfer Belediyesinin 05.05.2009 tarihinde gerçekleştirdiği Üçevler Mahallesi, meydan düzenlenmesi yapım işi ile 19.03.2008 tarihinde gerekleştirdiği Üçevler mahallesi cadde ve sokaklarda bordür, tretuvar ve beton parke ile düzenleme yapılması işinin sanık müteahhit S.B.’nin sahibi olduğu şirkete ihale edildiği, iş sırasında hakediş ödemelerinde usulsüzlük yapılarak sanık S.B.’nin sahibi olduğu firmaya fazla ödeme yapıldığı belirlendi.

N.K. isimli şahsın şikayeti üzerine ortaya çıkan olay neticesinde kamu görevlisi olan sanıklara soruşturma izni verildi. Bunun üzerine sanıkların görevi kötüye kullanma, azmettirme suçlarını işledikleri iddia edilerek sanıklar Mustafa Bozbey, Turgay Erdem ve diğer 4 kişinin cezalandırılmaları istemi ile dava açıldı. N.K bu olaydan mağdur edildiğini belirterek, yargılamanın yapılmasını talep etti.

Belediye Başkan Yardımcısı, CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Sanık Turgay Erdem verdiği savunmasında, suçlamayı kabul etmediğini belirtti.

BOZBEY: HİÇBİR İHALEDE BENİM İMZAM YOKTUR

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, “Konu edilen iş ve işlemlere ilişkin ihalelerde benim herhangi bir imzam yoktur. Kaldı ki yapım işleri şartnamesinin 40. maddesine göre hazırlanan bu ihale koşulları denetim için kesin hesap komisyonunda sunulur, orada var ise bir eksiklik denetlenir ve orada kesin hesapta tamamlanır, o dönemde kesin kabul komisyonu başkanı müşteki N.Z idi. Eğer iddia edildiği gibi bir eksiklik, yanlışlık var ise kanaatimce başta sorumlu olan bu arkadaşımızdır, diğer taraftan iddianamede şahsıma yer alan gerçek dışı bazı ithamlara cevap vermek istiyorum. Yaklaşık 16 yıldır kent idareciliği yapmaktayım. Ben hiçbir zaman hiç kimseye tehdit ve kaba davranışta bulunmadım ancak bu şekildeki iddialar şahsımı yıpratma çabalarıdır” şeklinde ifade verdi.

“ESKİ PARAYLA BELEDİYEYE 2 TRİLYON AVANTAJ SAĞLADIK”

Müteahhit sanık S.B ise, Nilüfer Belediyesine hizmet sunan inşaat firmasının sahibi olduğunu ve belediyeye yüksek tenzilatla iş yaptıklarının altını çizerek, ” Eski para birimi ile 2 Trilyon Belediyeye avantaj sağladık. Bu şikayetten sonra her şeyi yok sayıp sıfırdan başlayarak plan proje ve işlemleri gerçekleştirdik. Bu nedenle 60.000 TL daha masraf yaptım. Bu olay dedikodu şeklinde yayıldığı için resmi dairelere giremez, iş alamaz oldum. Bu olayın asıl mağduru benim” dedi.

Diğer sanıklar da olayla ilgili hiçbir alakaları olmadığını ve suçsuz olduklarını dile getirdi.

BOZBEY VE ERDEM’İN 1 YIL SÜREYLE HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMALARI KARARI VERİLDİ

Yapılan yargılama sonunda işin müteahhit S.B’nin sahibi olduğu şirkete ihale edildiği, iş sırasında hakediş ödemelerinde usulsüzlük yapıldığı ve S.B.’nin sahibi olduğu firmaya fazla ödeme yapıldığı kanaatine varıldı. Mustafa Bozbey, Turgay Erdem ve diğer sanıklar hakkında 1 yıl süreyle hapis cezasına çarptırılmaları kararı verildi. Ancak sanıkların duruşmalardaki olumlu halleri değerlendirilerek cezaları 10 aya indirildi. Sanıklar hakkında hükmün ertelenmesine ve 5 yıl süre ile denetime tabii tutulmasına karar verildi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …