Home GÜNCEL 4 mevsim Uludağ için dev tesis

4 mevsim Uludağ için dev tesis

- Guncellenme Tarihi: 2 Ocak 2019 14:41
7 min read
4 mevsim Uludağ için dev tesis için yorumlar kapalı
0

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden olmasına rağmen yılın sadece 3-4 ayı hareketliliğin olduğu Uludağ’ın, yılın 12 ayı kent ekonomisine katkı sağlayan bir turizm bölgesi olması amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ Oteller 1. Gelişim Bölgesi Spor Tesisi Yaşam Alanı ve Katlı Otopark Projesi hazırlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bünyesinde 750 araçlık otopark, buz pateni pisti, tırmanma duvarı, geleneksel okçuluk alanı, basketbol ve voleybol sahaları, kafeteryalar ve dinlenme alanlarının da bulacağı tesisin Uludağ’a ayrı bir değer katacağını söyledi.

Bursa’nın gelecek vizyonunu turizm olarak belirleyen, Uludağ, sahil, göller, şelaleler, longoz gibi kentin tüm doğal değerlerini ön plana çıkaracak projeler hazırlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi işe Uludağ’dan başladı. Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden olmasına rağmen son yıllarda özellikle sezonun da kısa sürmesi yüzünden kent ekonomisine beklenen katkıyı sağlayamayan Uludağ’ın 4 mevsim turizme hizmet vermesi için düğmeye basıldı. Özellikle günübirlik olarak Uludağ’a çıkan tatilcilerin ihtiyaçlarına cevap verecek tesis olmamasından hareketle Büyükşehir Belediyesi tarafından 1. Gelişim Bölgesi Spor Tesisi Yaşam Alanı ve Katlı Otopark Projesi hazırlandı. Yaklaşık 12 dönüm alan üzerine projelendirilen tesiste 750 araçlık kapalı otopark bulunurken, böylelikle Uludağ’ın en önemli sorunu olan parklanma derdi de ortadan kalkmış olacak.  Uludağ’a gelen tur otobüslerinin de yararlanacağı otopark yer altında 3 kat şeklinde tasarlardı. Bunun yanında özellikle günübirlik tatilcilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde projelendirilen tesiste, buz pateni pisti, tırmanma duvarı, geleneksel okçuluk alanı, basketbol ve voleybol sahaları, kafeteryalar, dinlenme bölümleri ve tuvaletler yer alacak.

Türkiye’nin sembolü

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, projenin uygulanacağı Uludağ 1. Gelişim Bölgesi’ni gezdi. Hem tatilcilerle hem kayak öğretmenleri ile sohbet eden Başkan Aktaş, projesi tamamlanan projenin Uludağ’a ayrı bir değer katacağını vurguladı. Uludağ’ın Türkiye’nin en önemli sembollerinden biri olduğunun altını çizen Başkan Aktaş, “Uludağ Bursa’dan ayrı düşünülmemesi gereken bir değer. Bugüne kadar ortaya çıkan birçok sorun farklı yönetimlerce çözülmeye çalışıldı ancak yeterli olmadı. Amacımız, Uludağ’ı sadece kış mevsiminde değil, her mevsimin vazgeçilmez merkezi haline getirmekse, yönetim modelinin belirlenmesi, hedefe ulaşmamızın önündeki engelleri kaldıracak. Gerek teleferik gerek karayoluyla ulaşım noktasında sıkıntı yok. Ancak, Uludağ’a gelen insanlar için alternatiflerimizi sunabildiğimiz oranda buranın cazibesi artacaktır. Konaklamadan, hizmet kalitesine, farklı mevsimlere özel aktivitelerden, ulusal ve uluslar arası organizasyonlara, sağlık imkanlarından ortak kullanım alanlarına kadar bir çok gerçeği çözüme kavuşturmamız şart” dedi.

Teleferikte 1 milyon yolcu

Uludağ’a yapılan her yatırımın kent ekonomisine artı değer olarak yansıyacağını iade eden Başkan Aktaş, 2017 yılında 780 bin kişinin teleferiği kullandığını, geçtiğimiz yıl ise bu sayının 1 milyonu aştığını hatırlattı. Özellikle yabancı turist sayısındaki yüzde 35’lik artışın kent ekonomisi için ciddi bir değer olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, “Biz Uludağ ile ilgili yapılması gerekenleri hemen her platformda dillendiriyoruz. En son Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un Bursa ziyaretinde de konuyu masaya yatırdık. Bu minvalde Bakanımızın talimatlarıyla Uludağ Alan Başkanlığı Yönetim Planlaması çalışmalarına da başladık. Projesini hazırladığımız tesis Uludağ’daki önemli bir eksikliği giderecek. Günübirlikçiler Uludağ’a geldiklerinde sadece otellerin hizmetinden yararlanabiliyorlardı. Ancak proje hayata geçtiğinde ziyaretçiler artık bu tesisten de yararlanabilecekler. Yine Milli Parklara ait giriş çıkış gişelerinin sayısının artırılması konusu da takip ettiğimiz çalışmalar arasında” diye konuştu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…