Home GÜNCEL Putin’den Türkiye mesajı!

Putin’den Türkiye mesajı!

- Guncellenme Tarihi: 30 Aralık 2018 13:10
2 min read
Putin’den Türkiye mesajı! için yorumlar kapalı
0

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yeni yıl mesajı göndererek, “Türkiye ve Rusya’nın,  Avrasya’nın güvenliğini birlikte güçlendirmeye devam edeceğine eminim” dedi.

Kremlin Basın Servisinden yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yeni  yıl için tebrik mesajı gönderdiği belirtildi.

Putin’in, Türkiye ve Rusya arasında başarılı bir şekilde gelişen  ilişkilerden ötürü memnuniyetini dile getirdiği mesajda, “Akkuyu Nükleer Güç  Santrali’nde ilk ünitenin inşaatı başladı ve TürkAkım doğal gaz boru hattının  deniz kısmında inşaat tamamlandı” ifadesini kullandı.

İki ülke arasındaki ilişkilere yönelik yeni planların da yapıldığını  vurgulayan Putin, “Moskova ve Ankara’nın ortak çabalarıyla, Suriye’de terörizmle  mücadeleye ve bu ülkedeki siyasi sürece kararlı bir katkı sağlanıyor”  değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ve Rusya arasında tüm alanlarda, iki ülke halkının faydasına  yönelik çalışmaların devam edeceğine inandığını belirten Putin, “Türkiye ve  Rusya’nın, Avrasya’nın güvenliğini birlikte güçlendirmeye devam edeceğine  eminim.” dedi.

Putin, ABD Başkanı Donald Trump’a yeni yıl mektubu yazarak, ülkesinin diyaloğa hazır olduğunu da belirtti.

Kaynak: www.milliyet.com.tr

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Marmarabirlik’ten Üreticiye 630 Milyon TL Ödeme

2023/2024 iş yılı ürün alım kampanyasının son dilim ödemesini 26 Nisan 2024 tarihinde yapa…