Home GÜNCEL Tatlıoğlu’ndan açıklamalar! CHP-İYİ Parti ittifakı Bursa’da bozuldu mu?

Tatlıoğlu’ndan açıklamalar! CHP-İYİ Parti ittifakı Bursa’da bozuldu mu?

- Guncellenme Tarihi: 29 Aralık 2018 12:59
3 min read
Tatlıoğlu’ndan açıklamalar! CHP-İYİ Parti ittifakı Bursa’da bozuldu mu? için yorumlar kapalı
0

CHP-İYİ Parti ittifakını Lodos Haber’e değerlendiren İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, “İttifakımızda bir çatlak söz konusu değil” dedi.

İYİ Parti’nin Gemlik’te CHP’nin Belediye Başkan Adayı Uğur Sertaslan’a karşı Adnan Bıyıklı’yı aday olarak ilan etmesinin ittifakı bozduğuna ilişkin iddialarla ilgili konuşan İsmail Tatlıoğlu, “CHP geçen hafta Gemlik Adayını ilan etti, biz de bu hafta adayımızı ilan edince ittifak neden çatırdasın?” diye sordu.

Yerel Seçim ittifakı sebebiyle İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Balkan’ı çektiğini ve yine aynı sebeple Nilüfer ve Mudanya’da Belediye Başkan adayı göstermediklerini vurgulayan Tatlıoğlu, Gemlik’teki aday ilanının CHP’ye karşı bir emrivaki olarak nitelendirilmemesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Biz Bursa’da bugüne kadar ne talep etmişiz? Büyükşehir’de adayımızı çektik. Nilüfer ve Mudanya’da aday göstermiyoruz. Bu durumda İYİ Parti nasıl fazla talepkar görülebilir? Biz Bursa’da hakkaniyetli bir denge kurulmasını istiyoruz. Bizim amacımız CHP ile rekabet etmek değil, güç birliği sağlamaktır. Sonuçta ittifak görüşmeleri her iki partinin genel merkez yöneticileri nezdinde sürüyor. Bu görüşmelerden çıkan karar doğrultusunda partimizin teşkilatları da gereğini yapar.”

CHP Bursa Örgütü Gelişmelerden Rahatsız!

İsmail Tatlıoğlu, partisinin Gemlik’te Belediye Başkan Adayını ilan etmesinin ittifak sürecini zedeleyemeceğini öne sürerken, CHP kulislerinden yansıyan bilgiler ise CHP İl Yönetimi ve parti örgütlerinin bu gelişmeden son derece rahatsız olduğu yönünde.

Yine aynı bilgiye göre CHP, Bursa’daki ittifak sürecine son noktayı koymaya oldukça yakın.

Kaynak: www.lodoshaber.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …