Home GÜNCEL Dündar sahipsiz köpekleri elleriyle besledi

Dündar sahipsiz köpekleri elleriyle besledi

- Guncellenme Tarihi: 28 Aralık 2018 18:34
3 min read
Dündar sahipsiz köpekleri elleriyle besledi için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi, yoğun kar yağışının yaşandığı Uludağ’daki sahipsiz hayvanların aç kalmaması için, yol kenarlarına mama bıraktı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da ekiplere katılarak köpekleri elleriyle besledi.

Uludağ’da devam eden yoğun kar yağışı en çok bölgedeki sahipsiz hayvanları etkiledi. Kardan dolayı yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz hayvanların imdadına yetişen Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Uludağ yolunda aç kalan köpeklere kuru mama bıraktı. Sahipsiz hayvanların yiyecek bulmakta zorlanmalarına duyarsız kalmayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da belediye ekiplerinin çalışmalarına katıldı. Başkan Dündar, yol boyunca gördüğü köpekleri kuru mama ile besledi. Ekipler sahipsiz hayvanların aç kalmalarını önlemek için, kar yerden kalkana kadar yiyecek dağıtmaya devam edecek.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Yoğun kar yağışından dolayı beyazla kaplanan bürünen Uludağ’daki sahipsiz köpekler yiyecek bulmakta zorlanıyor. Bu köpeklerin bu hava şartlarında aç kalarak telef olmamaları için Osmangazi Belediyesi olarak düzenli şekilde yol kenarlarına kuru mama bırakıyoruz. Haftanın iki günü belediye ekiplerimiz Uludağ yolu boyunca çeşitli noktalara mamalar bırakıyor. Ayrıca 5 farklı noktada bulunan yem odaklarımız var. Bu yem odakları sayesinde hayvanlar aç kalmıyor. Ekiplerimiz, kış şartlarında hayatta kalmakta zorlanan yaralı ve hasta olan köpekler ile yavruları toplayarak tedavilerinin yapılması için Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi’ne götürüyor. Aşıları, bakımları ve kısırlaştırmaları yapılan hayvanlar, havaların ısınmasının ardından tekrar doğaya bırakılıyor” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şükrü Deviren Teşekkür Ziyaretlerine Başladı

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, hafta içi yoğun geçen hayırlı olsun ziyaretleri son…