Home GÜNCEL Rusya, Suudi Arabistan’da taht sırasına karışmaması için ABD’yi uyardı

Rusya, Suudi Arabistan’da taht sırasına karışmaması için ABD’yi uyardı

- Guncellenme Tarihi: 27 Aralık 2018 10:50
2 min read
Rusya, Suudi Arabistan’da taht sırasına karışmaması için ABD’yi uyardı için yorumlar kapalı
0

Açıklama, Rusya Devlet Bakanı Vladimir Putin’in Ortadoğu Özel Temsilcisi’nden geldi. Mihail Bogdanov, Moskova’da yaptığı konuşmada Cemal Kaşıkçı cinayeti yüzünden baskı altında olan Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ın Suudi Arabistan Kralı olma hakkını savundu:

“Tabii ki her türlü müdahaleye karşıyız. Suudi Arabistan halkı ve yönetimi, bu tarz soruları kendileri cevaplamalı.”

Aynı zamanda Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un yardımcısı olan Bogdanov, “Kral bir karar aldı ve Amerika’daki birilerinin böyle bir konuya neye dayanarak karışabileceğini hayal bile edemiyorum” da dedi.

Cemal Kaşıkçı’nın 2 Ekim’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesi, ABD’deki pek çok önemli politikacının tepkisini çekti. Veliaht Prens’in cinayetten sorumlu olduğunu ifade eden bu isimler, Suudi Arabistan’da 82 yaşındaki Kral Selman bin Abdülaziz el-Suud’un yerine Muhammed Bin Selman’ın geçmemesi gerektiğini vurguluyor.

Muhammed Bin Selman’a karşı çalışan ABD’li politikacılar, Prens Ahmed’in de Kral olabileceğini hatırlatıyor. ABD Başkanı Donald Trump ise bu düşünceye sıcak bakmıyor gibi görülüyor.

Diğer yandan Rusya, Muhammed Bin Selman’la iyi ilişkiler kurdu. Geçen ay Arjantin’deki G20 zirvesinde diğer liderler tarafından sıcak karşılanmayan 33 yaşındaki Veliaht Prens, Putin’le ise oldukça yakın görünmüştü.

Kaynak: www.milliyet.com.tr

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …