Home GÜNCEL Erdal Aktuğ: Bursa ve Bursalılar gülümsesin diye

Erdal Aktuğ: Bursa ve Bursalılar gülümsesin diye

- Guncellenme Tarihi: 27 Aralık 2018 14:43
7 min read
Erdal Aktuğ: Bursa ve Bursalılar gülümsesin diye için yorumlar kapalı
0

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcüsü ve Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Erdal Aktuğ, 2018 yılının son Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, son dönemlerde sık sık dile getirdiği gibi yine 1 Nisan’da CHP yönetimine geçecek Belediye” vurgusu yaptı.

‘1 Nisan 2019 tarihi itibarıyla Bursa’ya da baharın geleceğini ve CHP’nin birçok ilçe ile beraber Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni de kazanacağını’ söyleyen Aktuğ, “her şey Bursa’nın ve Bursalılar’ın gülümsemesi için” dedi.

2018 yılının son Meclis toplantısında söz alan CHP Grup Sözcüsü ve Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Erdal Aktuğ, konuşmasında ilk olarak önceki gün 2020 TL olarak açıklanan asgari ücrete değindi.  Aktuğ, CHP olarak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin hala arkasında olduklarını vurguladığı konuşmasında “Biz asgari ücretin 2020 lira olması durumunu tabii ki takdirle karşılamıyoruz ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak verdiğimiz sözün arkasındayız hala. 1 Ocak 2019 tarihi itibarıyla mevcut CHP’li belediyelerimizde, 1 Nisan 2019 itibarıyla da kazanacağımız belediyelerde 2200 TL asgari ücret vereceğiz. Ve kazandığımız belediyelerde arkadaşlarımız işlerine devam edecek, işten çıkarma olmayacak.” diye konuştu.

“2018 YILINDA %80’E YAKIN ZAM YAPILAN ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA KDV VE TRT PAYI KALDIRILMALI”

Aktuğ, Meclis toplantısının başında Başkan Aktaş’ın, ‘su fiyatlarında indirimi kapsayan çalışma talimatını verdiğini ve Ocak ayında Meclis’in onayına sunulacağını söylemesi’ üzerine, “Önceki gün açıklanan elektrik ve doğalgaza yapılan %10 indirim vatandaşlarımız için olumlu bir durum. BUSKİ’den de su için indirim talebini Meclis’e getirilmesi talimatını veren Sayın Aktaş’a da teşekkür ederiz. Çünkü elektrik, doğalgaz ve su insanca yaşamın olmazsa olmazlarından bazıları. Elektrik ve doğalgaz zamları yakından takip ettiğim bir konu. Elektrik ve doğalgaza 2018 başından beri yapılan %63 ile %80 arasındaki zamdan sonra bu indirimin de vatandaşlarımıza olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Fakat şunu da önermek istiyorum. Bu dün Ticaret ve Sanayi Odası’nda Sayın Kültür ve Turizm Bakanımızın ve TOBB Başkanımızın katıldığı toplantıda da dile getirilmişti; elektrik ve doğalgazdaki KDV’nin ve TRT payının da kaldırılması vatandaşlarımızın ekonomik olarak biraz daha rahatlamalarını ve ödemelerini daha kolay yapabilmelerine imkan tanıyacaktır diye düşünüyorum.

Tabii ki bizim elimizde değil ama bunun gündeme getirilmesinde fayda görüyorum.” diye konuştu.

“BURSA, BAKAN ERSOY AVANTAJINI KULLANMALI”

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bursa’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Başkan Aktaş ile yaptığı toplantıya da değinen Aktuğ, “Sayın Kültür ve Turizm Bakanı ile yaptığınız görüşmeleri biliyorum ve bunu olumlu buluyorum. Çünkü Mehmet Nuri Ersoy, turizmin içinden gelen, Bursa’yı bilen, Bursa’yı seven değerli bir bakanımız. Ve bu dönemde Bursa’nın kazanımının yüksek olacağını düşünüyorum. Bursa olarak Bakan Ersoy’un Bursa’yı bu kadar seviyor ve tanıyor oluşunu avantaja çevirmeliyiz.” dedi.

Aktuğ ayrıca, “Bakan Ersoy, BTSO’nun Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada Uludağ Alan Başkanlığı sistemine ilişkin değerlendirmede bulundu. Bu konularda da Meclis üyelerimize bilgi verir misiniz?” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Özdemir Şehit Yakınlarını ve Gazileri Ziyaret Etti

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Şehitler Haftası nedeniyle şehit yakınlarını ve gaz…