Home GÜNCEL Bursa öğrencilerden robot yarışmasında dünya üçüncülüğü

Bursa öğrencilerden robot yarışmasında dünya üçüncülüğü

- Guncellenme Tarihi: 26 Aralık 2018 10:25
6 min read
Bursa öğrencilerden robot yarışmasında dünya üçüncülüğü için yorumlar kapalı
0

Bursa BenMaker Robot Takımı, geçtiğimiz Mayıs ayında, Dünyada birçok ülkede düzenlenen MAKE X Robot Yarışmasının Türkiye ayağına katılım göstererek elde ettiği başarı ile Çin’in Guangzhou şehrinde gerçekleşen MAKE X Dünya Robot Yarışmasında ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

İlk tur yarışlarını başarı ile tamamlayarak final müsabakalarına katılmaya hak kazanan Bursa BenMaker ve Adana Vakıfbank Ortaokulu X-SUN robot takımları finalde kurduğu başarılı ittifak ile yarışmayı Dünya üçüncüsü olarak tamamladı. Yabancı rakipleri karşısında 580 tam puan almalarına rağmen zamanlama farkı ile üçüncülük ödülünün sahibi oldular. Birincilik ve ikincilik ödülleri ise Çinli ekiplerin oldu.

Bursa adına Eğitmen Erkan Bölükbaş, Çakır Kolejinden Deniz Kan (10 yaş) ve Uludağ Kolejinden İrem Toker (12 yaş) ile MAKE X Dünya Robot Yarışmasında Dünya üçüncülüğü ve En İyi Takım ödülünü aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Ermetal Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener’i, idari ekibi, takım öğrencileri ve öğretmenlerini makamında kabul etti.

Uluslararası alanda başarı gösteren öğrencileri tebrik eden Dülger,  öğrencilerden yarışmada istenen becerilerin neler olduğuna dair bilgi aldı. Öğrencilerin yarışmada başarılı olabilmek için hızlı olmak ve verilen görevlerin aksatılmadan en kısa sürede tamamlanmasını gerektiğine dair cevap alan Dülger, “ Dünya artık eski Dünya değil. Çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmelerini sağlamak için hızla gelişen ve değişen Dünya’ya ayak uydurmamız gerekiyor.  Çocuklarımızı çok iyi değerlendirmeliyiz çünkü geleceğimizi çocuklarımız inşa edecek. Bugün robotik alanda başarı gösteren çocuklarımız yarın ülkemiz için belki de uçak, tank, araba üretecekler.  Çocuklarımızın Dünya sıralamasında derece elde etmeleri ülkemiz adına da oldukça güzel bir gurur kaynağı” dedi.

Ben Maker Kurucusu Gülener ise “Ana birlikler vardır. Bir de ana birliklere gönülden bağlı birlikler. Biz de Türk Milli Eğitim sistemine gönülden bağlı yardımcı birlikleriz. Bir kişi elleriyle bir işi yaparken bunu kafası ve yüreğiyle de idrak eder. Ben Maker sistemi, çocuklarımızın zihniyle, yüreğiyle ve elleriyle çalışmasını sağlar. Çocuklarımız çok önemli bir iş yaptılar ve çok güzel şeyleri hak ediyorlar. Gençlerimizi 24 saat çalışarak bizlerin yerine ve geleceğe hazırlamalıyız” dedi.

Dülger, ziyaret sonrası öğrencilere hediye verdi.

Nedir MAKE X?

Tüm dünyada milyonlarca kişinin takip ettiği ‘maker akımı’ ‘kendin yap’ kültürü son yıllarda ülkemizde de oldukça popüler hale gelen özellikle 7-12 yaş aralığındaki çocuklara yönelik maker eğitimi veren atölyelerin açılması yeni neslin teknolojiye ve üretmeye olan ilgi ve becerilerini artırmayı sağlıyor.

Make X robotik yarışları çocukların ve gençlerin kodlama becerilerini arttırmak amacı ile Dünya’da 30’dan fazla ülkede 10.000’den fazla katılımcı ile gerçekleşen bir yarışma olarak insanlık sorunlarına robotik çözümleri üretmek için gençlerin fikirler üretmesini sağlıyor. Her yıl ülkelerin kendi içlerinde yaptıkları ulusal çaptaki yarışmalardan finale kalan takımlar Çin’de Dünya finalinde bir araya geliyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…