Home GÜNCEL ABD, Suriye’den çektiği askerleri için Irak’taki üssünü hazırlıyor

ABD, Suriye’den çektiği askerleri için Irak’taki üssünü hazırlıyor

- Guncellenme Tarihi: 26 Aralık 2018 20:42
2 min read
ABD, Suriye’den çektiği askerleri için Irak’taki üssünü hazırlıyor için yorumlar kapalı
0

ABD askerlerinin Suriye’den çekilirken Irak’ın Erbil vilayetindeki Harir Hava Üssü’ne geçip oradan ülkelerine döneceği öğrenildi. Harir Hava Üssü’nde yaşanan hareketlilik kameralara yansıdı.

askerlerinin Suriye’den çekilirken kullanması beklenen Irak’ın Erbil vilayetindeki Harir Hava Üssü’nde yaşanan son hareketlilik Anadolu Ajansı ekibi tarafından görüntülendi.

2 BİNE YAKIN ABD ASKERİ SURİYE’DEN ÇEKİLİYOR

ABD Başkanı Donald Trump’ın geçen hafta Suriye’den çekilme kararını duyurmasından sonra bölgedeki 2 bine yakın Amerikan askerinin ülkelerine nasıl dönecekleri gündeme gelmeye başladı.

Washington yönetiminin çekilme operasyonunda kullanması kuvvetle muhtemel güzergahlar arasında 2015’ten beri tamamen kontrolünde tuttuğu Harir Hava Üssü bulunuyor.

IRAK’TAKİ ÜSTE HAREKETLİLİK GÖZLENDİ

AA muhabirine konuşan bölgedeki yerel kaynaklar, özellikle son bir hafta içinde Harir’de yoğun bir hava hareketliliği görüldüğünü ve üs çevresinde hazırlıklara başlandığını söyledi.

Harir Hava Üssü’nü bu ay içinde farklı aralıklarla görüntüleyen AA ekibi de son birkaç günde yoğun bir helikopter trafiği ile üs civarında farklı amaçlarla kullanılan konteynerlerin sayısının arttığını gözlemledi.

Görüntülerde Harir’de birden fazla Chinook ve Sikorsky tipi ABD helikopter trafiğinin yanı sıra araç hareketliliği tespit ediliyor.

Kaynak: www.sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bayram Tatilinde Hava Yolunda Rekor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayram tatilini kapsayan 5-14 Nisan tarih…