Home GÜNCEL Halk TV’nin programcısı vurgun yapıp firar etti

Halk TV’nin programcısı vurgun yapıp firar etti

- Guncellenme Tarihi: 24 Aralık 2018 16:01
5 min read
Halk TV’nin programcısı vurgun yapıp firar etti için yorumlar kapalı
0

Sabah Gazetesi’nden Erhan Öztürk’ün haberine göre Halk TV Yayın Konseyi Başkanı Uğur Dündar’ın “Genç Gündem” adıyla program yaptırdığı CHP Bursa Karacabey İlçe Başkanı Ayfer Çiftçi’nin oğlu Sinan Çiftçi’nin, birçok kişiyi dolandırıp ortadan kaybolduğu iddia edildi.

Sabah’ta yer alan habere göre Çiftçi’nin CHP’li İzmir, Çankaya belediyeleri için işadamlarına ihale sözü vererek yüz binlerce lira aldığı öne sürüldü. İlk programını eylülde Prof. Dr. Celal Şengör ile yapan Çiftçi’nin “Genç Gündem”i ise sadece bir bölüm sürdü. Halk TV’ye Çiftçi’nin dolandırıcı olduğuna dair yüzlerce telefon ve e-posta gitti. Bunun üzerine kanal yönetimi programı iptal etmek zorunda kaldı.Çiftçi’nin Uğur Dündar ve Sözcü gazetesindeki yazarların da ismini kullanarak CHP’li aday adaylarına 31 Mart yerel seçimleri için adaylık sözü verdiği, bunun için yüklü miktarda paralar aldığı da ileri sürüldü. Bir başka iddiaya göre ise Çiftçi kız arkadaşı avukat Çisem Yıldızoğlu’nun babası Halim Yıldızoğlu’nu da dolandırdı. Yıldızoğlu telefonlara cevap vermezken, kendisine sosyal medya ve whatsapp üzerinden gelen soruları da cevapsız bıraktı.

Öte yandan Çiftçi’nin bir süre önce eski AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu’ya da sosyal medya danışmanlığı yaptığı öğrenildi.

AYNI TWEET OLAY OLMUŞTU!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile AK Partş Milletvekili Burhan Kuzu’nun aynı tweeti atması tartışmaya yol açmıştı. Bu tartışma Burhan Kuzu’nun sosyal medya danışmanının CHP’li bir genç olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Olay, Aybüke Yalçın’ın yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Karnelerin alındığı günde, çiçeği burnunda bir öğretmen Aybüke Yalçın’ı aramızdan alan, onu hayallerinden koparan teröre lanet olsun!” tweetini atmasıyla başladı.

Kılıçdaroğlu’ndan saatler sonra Burhan Kuzu da aynı tweeti attı. Konunun haber olması üzerine Burhan Kuzu, tweeti Kılıçdaroğlu’ndan almadığını Sinan Çiftçi’den aldığını açıkladı.

“Aybüke Yalçın öğretmenimizin teröre kurban gitmesini kınama mesajını Sinan Çiftçi’den aldım. Kılıçdaroğlu’nun danışmanları da oradan almış” dedi.

Sinan Çifçi de kendi hesabından Burhan Kuzu’yu destekleyen paylaşımlarda bulundu. Ancak Çiftçi’ye yönelik tepkiler de arttı. Çünkü Çiftçi kendisini Cumhuriyet Halk Partili olarak tanıtıyordu. Ve Burhan Kuzu’ya ‘vefa borcunu’ ödemek için önemli olaylarda sosyal medya danışmanlığı yaptığını yazdı.

“25 Ağustos 2016 tarihinde, Cumhurbaşkanı’na hakaretten gözaltına alındım. Sağolsun bana Burhan hoca sahip çıktı. Bende Burhan Hoca’ya vefa borcumu sosyal medya danışmanlığı ile yapıyorum. Önemli olaylarda kendisine bilgi veriyorum. Olay bundan ibarettir.”

Kaynak: m.bursadabugun.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…