Home GÜNCEL Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sert tepki: Şimdi git bunun bedelini öde

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sert tepki: Şimdi git bunun bedelini öde

- Guncellenme Tarihi: 23 Aralık 2018 15:11
21 min read
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sert tepki: Şimdi git bunun bedelini öde için yorumlar kapalı
0

DEİK Olağan Mali Genel Kurulu’nda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Beni ipe götüreceklermiş. Bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyorlar. Yahu senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Kalkacaksın sen bu ülkenin Cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın, şimdi git bunun yargıda bedelini öde” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Dış Ekonomik  İlişkiler Kurulu (DEİK) 2018 Yılı Mali Genel Kurulu’nun açılışında yaptığı  konuşmada, dünyanın ciddi değişimler yaşadığı bir süreçte, yeni yapısıyla ve yeni  yönetimiyle DEİK’in iş dünyasının bilhassa da ihracatçıların lokomotif kuruluşu  haline geldiğini söyledi.

DEİK’in 2016 yılı ocak ayından bugüne kadar düzenlediği, içinde iş  forumlarının, konsey toplantılarının da yer aldığı 5 bin farklı etkinliği,  yakalanan ivmenin bir göstergesi olarak değerlendirdiğini ifade eden Erdoğan,  Türkiye’nin en büyük 100 şirketinin 63’ünün, en büyük 46 uluslararası  müteahhitlik şirketinin 28’inin, en büyük 70 ihracatçı şirketinin 21’inin DEİK  üyesi olmasının da bu başarının bir nişanesi olduğunu belirtti.

Burada üye sayısı kadar üyelerin niteliğinin, vasfının da son derece  önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, Türkiye’de çeşitli alanlarda faaliyet yürüten  birçok çatı kuruluşu gibi DEİK’in de asıl değişimi kendi bünyesinde  gerçekleştirdiğini aktardı.

Son dönemde atılan adımların DEİK’i, Türkiye’nin tüm renklerini  kucaklayan, tüm farklılıklarını içinde barındıran, daha kapsayıcı, daha kuşatıcı  bir yapıya kavuşturduğunu belirten Erdoğan, bu yapısal değişimin DEİK’in gücüne,  yurt içinde ve yurt dışında sahip olduğu etkinliğine de ciddi katkılar yaptığını,  Türkiye adına çok önemli bir kazanım olarak gördüğü bu başarının korunması ve  geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEİK’in yakaladığı ivmeyi gelecek sene de devam  ettirerek başarı çıtasını çok daha yüksek seviyelere çıkaracağına inandığını dile  getirerek, şunları kaydetti:

“Tıpkı, 2019 yılı için belirlenen ‘işimiz, gücümüzü dünyaya  taşımak’… Bu bizim parolamız. 2019 bu noktada çok ama çok farklı olacak.  Sizlerden Türkiye’nin ekonomik gücünü yakın coğrafyamızdan başlayarak, tüm  dünyaya taşımanızı bekliyorum. Bunun için de DEİK, icrai bir kurul olmasının yanı  sıra iç dünyamıza ufuk açacak, yol ve istikamet çizecek, fikri egzersizler de  yürütmelidir. DEİK, dış ekonomik ilişkilere dair stratejiler hakkında raporlar  üretmeli, uygulanmasını sağlamalı, sonuçlarını da yakından takip etmelidir. Bu  yönde yapacağınız çalışmalarda da her zaman sizlerin yanında olmayı  sürdüreceğim.”

Erdoğan, gerek 2011 yılı gerekse o günden bugüne gelen sürece  değinerek, “11 yılı aşkın Başbakanlığım döneminde, gerekse de Cumhurbaşkanlığımız  süresince DEİK’in çalışmalarına özel önem verdik. Afrika’dan Güney Amerika’ya  kadar ziyaret ettiğimiz her yere DEİK’i de davet ederek, iş adamlarımız arasında  köprüler kurduk. Küçük, büyük demeden firmalarımızın sorunlarını çözmek, sizlerin  karşılaştığı sıkıntıları gidermek için ciddi gayret gösterdik. Bundan sonraki  süreçte, bu çatı aslında KOBİ’leri de almak suretiyle ufku daha da genişletmek,  KOBİ’lerin bakış açılarını çok daha güçlü hale getirmek için bir adım atmamızın  da gereğine inanıyorum.” diye konuştu.

Bürokrasiden teminat mektuplarına, gümrük sorunlarından tır  şoförlerinin meselelerine kadar her işle yakından ilgilendiklerini vurgulayan  Erdoğan, bütün bunları iş adamlarına daha rahat, daha güvenli bir ticaret ortamı  tesis etmek için yaptıklarını söyledi.

İhracat artsın, yatırımlar çoğalsın, istihdam, büyüme, üretim  katlansın diye bu mücadeleyi yaptıklarını belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam  etti:

“2002 yılında yola çıktığımızda, bizim ihracatımız neydi? 36 milyar  dolar. Şu anda nereye geldik? 170 milyar dolara geldik. İhracatçı firma sayımız  31 bindi. Ama bunları ana muhalefetin başı bilmez, anlamaz bu işlerden. İki kat  arttırdık, şu anda 71 binin üzerine çıkardık. Yürürlüğe koyduğumuz düzenleme ile  8 bin 582 ihracatçımıza, yeşil pasaport imkanı getirerek pek çok ülkeye vizesiz  seyahatin yolunu açtık. Talebi geri çevirmedik. EximBank’ın sermayesini, 3 milyar  liradan 10 milyar liraya çıkardık. İhracatçılarımıza sadece geçtiğimiz yıl 2  milyar liranın üzerinde nakit destek sağladık. 1975-2002 döneminde ülkemizde  sadece 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapılmışken son 16 yılda 201 milyar  doların üzerinde doğrudan yatırım rakamına ulaştık.”

“ÜLKEMİZİ TÜM DÜNYADA GÖRÜNÜR, TANINIR HALE GETİRDİK”

Her sene dünyanın farklı kıtalarını, farklı ülkelerini ziyaret  ettiklerini, gittikleri ülkelerin sanayici ve iş adamlarıyla Türkiye’deki iş  adamlarını bir araya getirdiklerini anlatan Erdoğan, “Liderler olarak tüm iş  adamlarına oralarda bir heyecan, onlara ciddi manada girişimci ruhunu aşılayalım  istiyoruz. Gerek resmi ziyaretler, gerekse ev sahipliği yaptıkları uluslararası  toplantılar münasebetiyle, devlet ve hükümet başkanlarını da ülkemizde  ağırlıyoruz. En son İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile Çankaya Köşkü’nde iş  adamlarımızı bir araya getirdik. Bunlar ilk ama biz kararlıyız, yapıyoruz ve  yapmaya devam edeceğiz. Bu ziyaretler ve temaslardan şahitlik ettiğimiz tablo  şudur. Bugün Türkiye 15-20 yıl öncesine kadar esamesinin dahi okunmadığı pek çok  ülkede sadece resmi misyonlarıyla değil, iş adamlarıyla, firmalarıyla,  ürünleriyle, sivil toplum kuruluşları ile vardır. Müteahhitlik hizmetlerimizle,  dizilerimizle, sinema filmlerimizle, sağlık hizmetlerimizle ve kültürümüzle,  ülkemizi tüm dünyada görünür, tanınır hale getirdik.” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002 yılında göreve geldiklerinde doğru düzgün  hiçbir yatırımın olmadığı bölgelerde bugün Türk girişimcilerin üretim ve ticaret  yaptığını, yüz binlerce insana istihdam sağladığını belirtti.

Müteahhitlerin, Afrika’dan Rusya’ya, Kazakistan’dan Balkanlar’a çok  geniş bir coğrafyada göğsü kabartan projelere imza attığını vurgulayan Erdoğan,  “Senegal’in başkenti Dakar’a gidiyorsunuz, sizi orada Türk müteahhitlerin yaptığı  Batı Afrika’nın en modern havalimanı karşılıyor. Yeni, muhteşem bir kapalı spor  salonu yaptılar. Tüm Afrika’ya ses verecek. Bunları artık Türkiye ve Türk  yapıyor. Havalimanını, kapalı spor salonunu, yollarını alt ve üst yapısıyla  yapıyor. Bununla birlikte ses veriyor Gana’ya, Gambia’ya, Endonezya’ya…” dedi.

İŞ ADAMLARIMIZ ARASINDA KÖPRÜLER KURDUK

DEİK, dış ekonomik ilişkilere dair stratejiler hakkında raporlar üretmeli uygulanmasını sağlamalı sonuçlarını da yakından takip etmelidir.

Bu yönde yapacağınız çalışmalarda da her zaman sizlerin yanında olmayı sürdüreceğim. Biliyorsunuz, gerek 2011 yılı gerek o günden bu güne gelen süreç 11 yılı aşkın Başbakanlığım dönemimde gerekse de Cumhurbaşkanlığımız süresince DEİK’in çalışmalarına özel önem verdik. Afrika’dan Güney Amerika’ya kadar ziyaret ettiğimiz her yere DEİK’i de davet ederek iş adamlarımız arasında köprüler kurduk.

İHRACATIMIZ ARTSIN, YATIRIMLARIMIZ ÇOĞALSIN

Küçük büyük demeden firmalarımızın sorunlarını çözmek sizlerin karşılaştığı sıkıntıları gidermek için ciddi gayret gösterdik. Bundan sonraki süreçte sayın bakanımın da ifade ettiği gibi, burada bu çatı altında aslında KOBİ’leri de almak suretiyle ufku daha da genişletmek, KOBİ’lerin bakış açılarını çok daha güçlü hale getirmek için bir adım atmamızın da ben de gereğine inanıyorum.

Bürokrasiden teminat mektuplarına, gümrük sorunlarından tır şoförlerimizin meselelerine kadar her işte yakından ilgilendik. Bütün bunları iş adamlarımıza daha rahat, daha güvenli bir ticaret ortamı tesis etmek için yaptık. İhracatımız artsın, yatırımlarımız çoğalsın istihdam büyüme, üretim katlansın diye bu mücadeleyi yaptık.

PEK ÇOK ÜLKEYE VİZESİZ SEYAHATİN YOLUNU AÇTIK

2002 yılında yola çıktığımızda hatırlayın o günleri bizim ihracatımız 36 milyar dolardı. Şu anda nereye geldik? 170 milyar dolara geldik. İhracatçı firma sayımız neydi? 31 binden azdı. Ama bunları ana muhalefetin başı bilmez, anlamaz bu işlerden. İki kat artırdık şu anda 71 binin üzerine çıkardık. Yürürlüğe koyduğumuz düzenleme ile 8 bin 582 ihracatçımıza yeşil pasaport imkanı getirerek pek çok ülkeye vizesiz seyahatin yolunu açtık.

BURAYI FRANSA, HOLLANDA ZANNETTİLER

Gezi Parkı’ndaki 12 ağacın taşınması bahane edilerek sokak üzerinden ekonomimiz hedef alındı. Burayı Fransa, Hollanda zannettiler yanıldılar. Sen belki Bakırköy Belediyesi’ne sığınırsın ama biz milletimizle omuz omuza durur terör eylemini darbe eylemini pes ettiririz. Esnafımızın dükkanlarını yağmaladılar, polisimize kurşun sıktılar, belediye otobüslerini yakıp yıktılar. Sen ana muhalefetin başında olsan ne yazar. İstanbul’da başbakanlık ofisini bombalamaya gelenleri savunan iş makinalarıyla yollarımızı bozanlar, bunlarla beraber olanlar bu milleti sevenler olabilir mi? Güney Doğu’da o hendekleri açanlar neyse, ana muhalefetin başı da odur. Hiçbir farkı yoktur. Hem ana muhalefet hem de uluslararası bazı kuruluşlar tarafından kışkırtıldı.

BENİ İPE GÖTÜRECEKLERMİŞ?

İşte şimdi de yayın organları vasıtasıyla beni ipe götüreceklermiş. Bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyorlar. Yahu senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Kalkacaksın sen bu ülkenin Cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın, şimdi git bunun yargıda bedelini öde. Biz bu yola farklı çıktık, beni ipe götüreceksin… Yahu senin haddine mi? Biz şehadete inanmış insanlarız ve biz bunların bedelini rahatlıkla ödemeye hazır insanlarız.

Paris’teki gösterilere laf etmeyenler, polisimizi orantısız güçle suçluyorlardı. Milletimizle, STK’larımızla el ele verdik püskürttük. 17-25 Aralık’ta da gördük, sonra 15 Temmuz o gece milli irade zaferine imza attık.

Kaynak: www.milliyet.com.tr

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Suriye’de Yeni Dönem: Büyük Göç Başladı!

İç savaşın yaşandığı Suriye’de Esad rejiminin çöküşünün ardından binlerce insan Şam&…