Home EKONOMİ Türk Telekom el değiştirdi

Türk Telekom el değiştirdi

- Guncellenme Tarihi: 22 Aralık 2018 12:46
4 min read
Türk Telekom el değiştirdi için yorumlar kapalı
0

Türk Telekom’un, Ojer Telekomünikasyon A.Ş.’deki yüzde 55’lik hissesi Garanti Bankası, İş Bankası ve Akbank ortaklığında kurulan Levent Yönetim Yapılandırma A.Ş’ye devredildi.

Ojer Telekomünikasyon A.Ş.’nin Türk Telekom’da bulunan hisseleri Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.’ye devredildi. Türk Telekom’dan yapılan açıklamada, Ojer Telekomünikasyon A.Ş.’nin Türkiye’deki bazı bankalara olan borcu nedeni ile yüzde 55 hissesinin devri yapıldığı söylendi.

Türk Telekom’dan konu hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“YÜZDE 55 HİSSE LEVENT YAPILANDIRMA YÖNETİMİ AŞ’YE DEVREDİLMİŞTİR”

“Şirketimiz hissedarlarından Ojer Telekomünikasyon A.Ş.’nin (“OTAŞ”), Şirketimiz Türk Telekomünikasyon A.Ş.’de (Türk Telekom) bulunan yüzde 55 oranındaki hissesinin, OTAŞ’a kredi veren bankaların paydaş olacağı SPV (özel amaçlı şirket) aracılığıyla devralınması süreci ile ilgili şirketimiz tarafından kamuyu aydınlatma platformunda 15.08.2018, 17.08.2018 ve 29.08.2018 tarihlerinde açıklamalar yapılmıştı. Söz konusu açıklamalarda, bu konuda şirketimize herhangi bir bildirim yapılması durumunda ilgili mevzuat kapsamında kamuoyunun bilgilendirileceği bildirilmişti.

Bu kapsamda, OTAŞ’a ait Şirketimiz hisselerinin devri ile ilgili olarak, Şirketimize, Türk Ticaret Kanunu’nun 198. Maddesi uyarınca yapılan bildirime istinaden, Şirketimiz sermayesinin yüzde 55’ini oluşturan A Grubu hisselerinin tamamı söz konusu açıklamalarda bahsi geçen özel amaçlı şirket, Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.’ye (LYY) devredilmiştir. LYY, Türk Ticaret Kanunu’nun 499. maddesi uyarınca Şirketimiz pay defterine yeni hissedar olarak kaydedilmiştir.

TÜRK TELEKOM’UN YENİ ORTAKLIK YAPISI

Tamamlanan hisse devri sonrasında şirketimizin ortaklık yapısı aşağıdaki gibi oluşmuştur.

Ayrıca OTAŞ’a kredi veren bankaların 22.12.2018 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden yaptığı açıklamalara göre Türk Telekom hisselerinin LYY’ye devrine ilişkin olarak, SPK’nın ilgili hükümleri ve II-26.1 sayılı Pay Alım Teklifi Tebliği uyarınca zorunlu pay alım teklifi yükümlülüğünden muaf olunabilmesini teminen LYY tarafından Sermaye Piyasası Kurulu’na ilgili mevzuatta öngörülen süre içerisinde başvuruda bulunulacaktır.”

Kaynak: www.sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl’ün Geçmişi ile Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Huzurevi sakinleriyle lise öğrencilerini aynı iftar s…