Home EKONOMİ Yıldırım’dan kalkınma hamlesi

Yıldırım’dan kalkınma hamlesi

- Guncellenme Tarihi: 21 Aralık 2018 11:30
3 min read
Yıldırım’dan kalkınma hamlesi için yorumlar kapalı
0

Yıldırım belediyesi ile küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle yıldırımlı girişimcilere verilen uygulamalı eğitimlere 523 kişi katıldı.

Yıldırım Belediyesi’nin KOSGEB iş birliğiyle düzenlediği girişimcilik eğitimleri ile yeni işletmeler ekonomiye dahil oldu.

Yıldırım’daki girişimciliğin artması ve başarılı işletmelerin yaygınlaştırılması amacıyla Yıldırım Belediyesi’nin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) ile yürüttüğü işbirliğiyle düzenlenen eğitimlerle yeni iş olanakları sağlandı. Geride kalan dönemde uygulamalı girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan 523 girişimci adayı sertifikalarını aldı. Uzman eğitmenler tarafından girişimci adaylarına verilen eğitimlerde, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, sorumlu girişimcilik kavramı ve tecrübe paylaşımı, işletme kavramı, işletme fonksiyonları, işletme türleri, işletme kuruluş şekilleri, mali ve hukuki sorumluluklar, pazar araştırması, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan ve iş modeli ile iş planına yönelik atölye çalışmaları girişimci adaylarına aktarıldı. Sertifika almaya hak kazanan girişimci adayları, projelendirdikleri iş fikirlerinin yapılan değerlendirmeler sonucunda uygun görülmesi durumunda KOSGEB hibelerinden faydalandı. Kursu başarıyla tamamlayarak KOSGEB’e başvuran girişimci adaylarına 50 bin liraya kadar hibe desteği sağlandı.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…