Home GÜNCEL Son dakika… İstanbul’da fırtına! Dere taştı, gemi karaya oturdu

Son dakika… İstanbul’da fırtına! Dere taştı, gemi karaya oturdu

- Guncellenme Tarihi: 19 Aralık 2018 11:32
6 min read
Son dakika… İstanbul’da fırtına! Dere taştı, gemi karaya oturdu için yorumlar kapalı
0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıların ardından İstanbul Beylikdüzü’nde kar yağışı başladı. Sabah saatlerinden itibaren sulu kar olarak başlayan yağış yerini kar yağışına bıraktı.

Arnavutköy’de etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı iş yerlerini su basarken, yollar sel suları ile doldu. Sarıyer’de Ayazağa Deresi taştı. Taşkın nedeniyle su basan evde mahsur kalan 6’sı çocuk 12 vatandaşı itfaiye ekipleri kurtardı.

Şile’de ise kargo gemisi, şiddetli fırtına nedeniyle karaya oturdu.

Beklenen kar İstanbul’a geldi. Sabah saatlerinde Beylikdüzü’nde sulu kar olarak başlayan yağış yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışının yanında rüzgâr da etkili oldu. İşe ve okula gitmek isteyenler zor anlar yaşadı.

YOLLAR SEL SULARI İLE DOLDU 

Sağanak yağış Arnavutköy’de hayatı olumsuz etkiledi. Boluca Merkez Mahallesi’ndeki bazı iş yerlerini su basarken, yollar sel suları ile doldu. Dükkanı yağmur suları ile dolan bir vatandaş da kendi imkanlarıyla tahliye çalışması yaptı. Yolun kenarında bulunan rögarların dolu olması sebebi ile yollarda su birikintileri oluştu. Yolda seyir halinde olan sürücüler zor anlar yaşadı. Belediye ekiplerinin tahliye çalışması sürüyor.

DERE TAŞTI, MAHALLEYİ SU BASTI 

Akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağışın ardından Ayazağa Deresi taştı. Taşkın nedeniyle Sarıyer Ayazağa Mahallesi’ni su bastı. Evlerini su basan 6’sı çocuk 12 vatandaş evde mahsur kaldı. Vatandaşları olay yerine gelen itfaiye ekipleri kurtardı. Ekipler, evde mahsur kalan vatandaşları kucaklarında taşıdı.

CENDERE DERESİ’NDE SU SEVİYESİ YÜKSELDİ

İstanbul’da yağmur etkili oluyor. Yağış nedeniyle Kağıthane’de bulunan Cendere Deresi’nin su seviyesi yükseldi. Bazı yolları su bastı. Araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

GEMİ KARAYA OTURDU

Şiddetli fırtına nedeniyle bir gemi Şile açıklarında karaya oturdu. 118 metre uzunluğundaki 3 bin ton dökme soda yüklü genel kargo gemisi MV- Natalia İstanbul Boğazı’na girerek Marmara denize açılmak isterken fırtınaya yakalandı. Gece saat 00.04’den itibaren yaklaşık 7 saat fırtınayla mücadele ettiği ve geminin makine arızası nedeniyle harekat edemediği öğrenildi.

Karadeniz limanlarından birinden aldığı 3 bin ton dökme sodayı İstanbul Boğazı’ndan geçirmek için hareket eden MV- Natalia gece 04.00 sıralarında fırtınaya yakalandı. 11 mürettebatı 118 metre uzunluğundaki genel kargo gemisi güverteye ulaşan dalgalar nedeniyle ilerleyemedi. İstanbul Boğazı’na girebilmek için yoğun çaba sarf eden geminin makineleri yaklaşık yarım saat sonra arıza yaptı. Makineleri çalışmayan gemi karaya hızla sürüklenirken Şile’deki Karaburun Feneri yakınlarına demir atarak durabildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı kurtarma gemileri MV- Natalia müdahale ederken makine arızasının giderildiği öğrenildi. 6.30 sıralarında makinelerini çalıştırabilen çıpa (demir) alarak tekrar İstanbul Boğazı’na doğru yola çıkarken, yine yüksel dalga ve şiddetli rüzgar nedeniyle ilerleyemedi. Gemi, 09.00 sıralarında kıç(arka) tarafından kayalıklarına oturdu. Kıyı Emniyet’ine bağlı kurtarma ekipleri bu kez mürettebatı  kurtarmak için harekete geçti.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gürsu İpek Yolu Mahallesi’ne Yeni Spor Tesisi

Gürsu Belediyesi, her mahalleye bir spor tesisi vizyonu ile yaptığı yatırımlar kapsamında …