Home GÜNCEL Görme engelli kadına ehliyet verildi

Görme engelli kadına ehliyet verildi

- Guncellenme Tarihi: 18 Aralık 2018 15:54
3 min read
Görme engelli kadına ehliyet verildi için yorumlar kapalı
0

Meksika’nın başkenti Meksiko’da görme engelli bir kişiye sürücü ehliyeti verildi. 800 Meksika pesosu ödeyen görme engelli kadın, yarım saat sonra ehliyetini teslim aldı.

Meksika’nın başkenti Meksiko’da görme engelli bir kişiye sürücü ehliyeti verildi. Ehliyet için başvuru yapan görme engelli Christina, 800 Meksika pesosu (214 TL) ödeyip, gerekli belgeleri teslim ettikten yaklaşık yarım saat sonra ehliyet aldı ancak araba kullanmayı bilip bilmediği bile sorulmadı.

GÖRME ENGELLİ KADIN EHLİYET BAŞVURUSU YAPTI

Ülke basınına yansıyan haberlere göre, Meksika’da çıkan La Reforma gazetesi, Meksiko’da sürücü ehliyeti almanın kolaylığına dikkati çekmek için görme engelli Christina’dan ehliyet için başvurmasını istedi.

214 TL ÖDEYİP YARIM SAAT SONRA EHLİYET ALDI

Meksiko’ya bağlı Benito Juarez Belediyesine başvuru yapan görme engelli Christina, 800 Meksika pesosu (214 TL) ödeyip, gerekli belgeleri teslim ettikten yaklaşık yarım saat sonra ehliyetine kavuştu.

ARABA KULLANMAYI BİLİP BİLMEDİĞİ BİLE SORULMADI

Christina, kendisine araba kullanmayı bilip bilmediği bile sorulmadığını belirterek, “Hala inanamıyorum. Engellilik belgesi almam çok daha fazla sürmüştü.” dedi.

MEKSİKA’DA EHLİYET ALMAK İÇİN SINAVA GİRMEK GEREKMİYOR

Federal devlet sistemiyle yönetilen Meksika’da, Meksiko şehri kanunlarına göre, bir kişinin ehliyet alması için sınava girmesi gerekmiyor. Kanuna göre, ehliyet almak isteyen bir kişinin araç kullanabildiğini kanıtlayan bir takım değerlendirme ve kurslara katılması gerekse de bu işlemler kağıt üzerinde göz ardı edilebiliyor.

“EHLİYET SINAVLARININ OLMASI İYİ OLURDU”

Meksiko Şehri Ulaşım Sekreteri Andrés Lajous, göreve gelmeden birkaç gün önce bu konu hakkında, “Ehliyet sınavlarının olması iyi olurdu. Ancak bunu daha önce hiç yapılmamış bir yönetim kapasitesini göz önünde bulundurursak zor bir iş.” açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak: www.sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …