Home GÜNCEL Yıldırım Belediyesi, Tıp Merkezi ile vatandaşları sağlıkla buluşturuyor

Yıldırım Belediyesi, Tıp Merkezi ile vatandaşları sağlıkla buluşturuyor

- Guncellenme Tarihi: 10 Aralık 2018 13:04
6 min read
Yıldırım Belediyesi, Tıp Merkezi ile vatandaşları sağlıkla buluşturuyor için yorumlar kapalı
0

Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında ilçe sakinlerine sağlık hizmeti de sağlayan Yıldırım Belediyesi, Tıp Merkezi ile vatandaşların temel ihtiyaçlarından olan sağlık alanında örnek çalışmalara imza atıyor.

Sosyal belediyecilik alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla Yıldırımlıların mutluluğu için desteğini sürdüren Yıldırım Belediyesi, sağlık yatırımlarıyla ilçede önemli hizmetler yürütüyor. 1 başhekimin kontrolünde; 7 uzman doktor, 5 pratisyen hekim, 3 diş hekimi, 18 hemşire, 4 acil tıp teknisyeni, 6 laborant, 3 radyoloji teknikeri, 4 tıbbi sekreter, 7 büro personeli, 7 halkla ilişkiler personeli, 6 ambulans şoförü, 8 cenaze aracı şoförü, 3 defin hizmetleri personeli, 7 temizlik personeli ile Yıldırımlılara şifa dağıtan Yıldırım Tıp Merkezi; 2018 yılının ilk on bir ayında 155 bin 94 vatandaşa poliklinik hizmeti verirken, 3 bin 591 radyolojik, 17 bin 658 tetkik işlemi gerçekleştirdi. Aynı dönemde 3bin 592 hastanın nakli sağlanırken, 2 bin 466 da cenaze nakli yapıldı. Dahiliye polikliniğinde 11 bin 706, çocuk polikliniğinde 20 bin 682, kadın doğum polikliniğinde 12 bin 309, diş polikliniğinde 7 bin 62, KBB polikliniğinde 12 bin 588, göz polikliniğinde 12 bin 899 ve acil polikliniğinde 75 bin 556 hastaya hizmet verildi.

‘MODERN KOŞULLARDA UZMAN ÇALIŞANLAR’

Vatandaşın sağlığını korumak ve hastalara şifa bulmak adına sağlık yatırımlarına büyük önem verdiklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Hastane niteliklerinde koşullar, modern ekipmanlar ve uzman çalışanlarımızla Yıldırım Belediyesi Tıp Merkezi’mizle vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Yatırımın en büyüğünü insan sağlığına yapılan yatırım olarak görerek sağlık merkezlerimize yenilerini ekliyoruz. İlçemizin en kalabalık nüfusuna sahip bölgesi olan Millet Mahallesi’nde hizmete giren aile sağlığı merkezimiz ile önemli bir eksikliği giderdik. Diğer yandan Yediselviler, Sıracevizler ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerinin ortak noktası olan bölgeye aile sağlığı merkezi kazandırarak vatandaşlarımızın yürüme mesafelerinde sağlık hizmetine ulaşmalarını sağladık. İnşası devam eden Yeşilyayla Mahallesi Hatice Aslanoba Aile Sağlığı Merkezi de bölgede önemli bir sağlık tesisi olacak. Mahalle konaklarımızı hemşehrilerimizin ihtiyacına göre dizayn ederken, vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda aile hekimliklerine yer veriyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızdan cenazesi olanların, en zor günlerinde tüm işlemleri ücretsiz olarak sağlayarak, acılarını ve kederlerini bir nebze de olsa hafifletmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

‘YETKİLİLERDEN SOĞUK ALGINLIĞI UYARISI’

Öte yandan kış mevsiminin kendini hissettirmesiyle birlikte artan soğuk algınlığı hastalığı şikayetine karşı vatandaşları uyaran Yıldırım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri, soğuk algınlığı hastalığına çok küçük mikroorganizmaların neden olduğunu, hapşırık ve öksürük aracılığıyla bir insandan diğerine bulaştığını belirtti. Burun akıntısı, hapşırık, hafif ateş (38.3-38.9 °C ), iştahta azalma ve öksürüğün soğuk algınlığında en belirgin bulgular olduğunu bildiren yetkililer, “Üç ay ve altındaki çocuklarda, herhangi bir şikâyet durumunda çocuk hekimine başvurmak gerekmektedir. Çünkü küçük çocuklarda semptomlar yanıltıcı olabilmekle beraber, hızlı bir şekilde bronşiolit, krup ve zatürre gibi daha ağır enfeksiyonlara ilerleyebilir” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…