Home GÜNCEL Salman, “İnsan haklarında Türkiye hep duyarlı oldu”

Salman, “İnsan haklarında Türkiye hep duyarlı oldu”

- Guncellenme Tarihi: 9 Aralık 2018 19:38
5 min read
Salman, “İnsan haklarında Türkiye hep duyarlı oldu” için yorumlar kapalı
0
Başkan Salman, 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, tüm insanların İnsan Hakları Günü’nü kutlayarak, barış ve huzur dolu bir dünya diledi. İnsan hakları konusunda Türkiye ve dünyadaki gelişmelere de değinen Salman, insan haklarına saygının Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli niteliklerinden biri olduğunu söyledi.
İnsanların temel hak ve özgürlüklerinin güvencesi olan Birleşmiş Milletler Evrensel Bildirgesi’nin Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 50 ülke tarafından 10 Aralık 1948 yılında kabul edildiğini hatırlatan Salman, bildirgeyi 1949 yılında onaylayan Türkiye’nin insan hakları konusunda önemli adımlar attığını söyledi. 4
 ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla, hakkı korumak, insanlar arasında ayrım yapmamak ve farklılıklara hoşgörüyle yaklaşma kültürünün yeşerdiği topraklarda yaşıyoruz’ diyen Ayhan Salman, şunları söyledi:
’16 yıllık AK Parti iktidarı döneminde, insan haklarının özgürce kullanılması, hak ihlalleri ve işkence gibi insan onurunu yok eden suistimallerin engellenmesi için yasal düzenlemeler yapıldı. İnsanların inançlarını hiçbir baskı görmeden yaşamaları için önündeki engeller kaldırıldı. Devlet-vatandaş arasındaki bağlar, hukuksal temelde daha da güçlendirildi. Türkiye, hem içerde, hem dışarda insan hak ve özgürlüklerinin önündeki en büyük engellerden biri olan terörizme karşı yasal çerçevede, meşru haklarını kullanarak etkili mücadele etmiştir’  dedi.
AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, açıklamasında, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilmesinden sonra geçen 70 yıllık süreye rağmen, dünyadanın birçok bölgesinde insan haklarının ihlal edildiğini de belirterek, özellikle müslüman coğrafyasında çocukların da aralarında bulunduğu masum insanların öldürüldüğüne dikkat çekti. Türkiye’nin insan hakları ihlallerine karşı içeriden gelen tehditlere karşı olduğu gibi dışardaki haksızlıklara da sesini yükselttiğini kaydeden Salman, ‘Demokrasinin beşiği sayılan ülkelerde bile ırkçılığın,  ayrımcılığın arttığı bir dönemde, Türkiye,  DEAŞ’tan  FETÖ’ye, PKK’dan YPG’ye kadar sayısız eli kanlı çeteyle mücadele ederek insan haklarının  korunmasına yardımcı olmaktadır. Kurtuluş Savaşı’nda emperyalizme karşı masum insanlara örnek olan ülkemiz, şimdi de masum insanlara karşı yürütülen her türlü şiddetin, haksızlığın karşısında dünyanın sesi olmaya devam etmektedir’ dedi.
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…