Home GÜNCEL Yıldırım Belediyesi, ilçede yeşil alan miktarını artırıyor

Yıldırım Belediyesi, ilçede yeşil alan miktarını artırıyor

- Guncellenme Tarihi: 7 Aralık 2018 22:49
7 min read
Yıldırım Belediyesi, ilçede yeşil alan miktarını artırıyor için yorumlar kapalı
0

İlçenin parklarında gerçekleştirdiği peyzaj düzenlemeleriyle şehrin güzelliğine güzellik katan Yıldırım Belediyesi, şehre yeni parklar kazandırırken,  temizlik işlemlerinin yanında ekipmanları eskiyen ya da zarar gören alanlarda revizyon çalışmaları da yapıyor.

Yıldırım Belediyesi, ilçede yeşil alan miktarını artırmak ve vatandaşlara daha huzurlu ortamlar oluşturmak için ağaç fidanı ve çiçek dikimi çalışmalarını sürdürürken, temizlik, bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra eskiyen ve yıpranan park ekipmanlarını yeniliyor, ihtiyaca göre yeni parkları şehre kazandırıyor. 2014 yılının Mart ayından itibaren şehre 34 park ile 29 yeşil alan kazandıran ve mevcut 84 parkta revizyon çalışmaları gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, ilçedeki çocuk oyun ve dinlenme parkı sayısını 363’e, yeşil alan sayısı ise 416’ya ulaştırdı. İçerisindeki meyve ağaçlarıyla çocuklara dalından meyve yeme imkanı tanıyan Mevlana Parkı, Millet Mahallesi’nin modern yapısına uygun olarak düzenlenen Badem Parkı ve Bağlaraltı Mahallesi’nin doğasına uygun olarak yeşil alan ağırlıklı tasarlanan Zeytindalı Parkı’nı bu yıl içerisinde ilçeye kazandıran Yıldırım Belediyesi, Değirmenlikızık Mahallesi’ne de yeni bir park inşa ediyor. Yıldırım Belediyesi her biri farklı konseptlerde tasarlanan parklarla, vatandaşlara rahat nefes almalarını sağlayacak ferah ortamlar sunarken, çocuklara yönelik oyun grupları ve yetişkinlere yönelik oturma alanlarıyla Yıldırımlıları buluşturuyor.

YEŞİL YILDIRIM VURGUSU

Her biri farklı anlayışla tasarlanan parkların, ilçe sakinlerine ferah ortamlar sunarken, çocuklara yönelik yapılan parkların güvenli oyun imkanı sağladığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım, yeşil alanları ve parklarıyla her geçen gün daha da güzelleşiyor. Yıldırım’daki parklarda çocuklar için modern oyun grupları, güvenli kauçuk zemin, hayvanlar için kuş yuvaları, yemlik, suluk yetişkinler için spor aletleri, kamelyalar, koşu yolları, engelli vatandaşlarımızın rahatça gezebilmeleri için engelli rampaları yapıyoruz. Şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak adına Yıldırım’da doğaya ve çevreye duyarlı hizmetlerimizi sürdürürken, ‘Yeşil Yıldırım’ hedefini gerçekleştirmek adına ağaçlandırma çalışmalarına da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTEN ALANLAR

Parkların eskiden olduğu gibi yeniden çocuk cıvıltılarıyla dolan güvenli oyun alanları haline gelmesi için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Çevre düzenlemesi, peyzaj ve yeşil alan çalışmalarıyla ilçeye estetik bir kimlik kazandırırken mevcut park ve bahçelerin bakımlarının belirli periyotlarla yapıyoruz. Şehirlerin zenginliğinin parkların ve yeşil alanların fazlalığı ile doğru orantılı olduğu bilinciyle, vatandaşlarımızın mahallerde rahat nefes alabildikleri, günlük yaşamın stresinden uzaklaştıkları, çocuklarımızın oyun oynayabildiği park ve bahçelerimizin bakımlarını aksatmadan devam ettiriyoruz. Ayrıca göreve geldiğimizden bu yana ilçeye kazandırdığımız 34 yeni parkla, park sayımızı 363’e çıkarırken, 29 yeni yeşil alanla da yeşil alan sayımızı 416’ya taşıdık. Çocuklarımızın ait oldukları parkları yine eskisi gibi doldurmalarını, parklarda oynayarak sosyalleşmesini, toplumun bir parçası olmalarını sağlamak için belediye olarak yeni parklar yapmaya ve mevcut parklarımızın hasar görenlerinde revizyon çalışmaları yapıyoruz. Sosyal alanlar vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltirken, Yıldırım’a değer katacak” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…