Home GÜNCEL Ünal: “Tarlada izimiz, mahsulde yüzümüz olacak”

Ünal: “Tarlada izimiz, mahsulde yüzümüz olacak”

- Guncellenme Tarihi: 7 Aralık 2018 13:20
13 min read
Ünal: “Tarlada izimiz, mahsulde yüzümüz olacak” için yorumlar kapalı
0

Ak Parti Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Ahmet Murat Ünal, Bursa Söylem Gazetesi’ne çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mudanya’nın yüzünün gülmesi için yola çıktıklarını belirten Ünal, “Bugüne kadar başarısızlıkla yönetilen Mudanya’yı hizmetle tanıştıracağız” dedi.

3 yıla yakın bir süre ilçe başkanlığı görevinde bulundunuz daha sonra ise sizin ve partinizin isteği ile Mudanya Belediye Başkan aday adaylığı sürecine girdiniz. Bu süreci bizimle paylaşır mısınız?

Mudanya bizim sevdamız. Deniz kenarına 2 metre mesafede oturuyoruz. Burasıyla ilgili çocukluğumuzdan beri kurduğumuz hayallerimiz var. Nedir bu hayaller diye sorarsanız; Mudanya’nın şu an içinde bulunduğu gibi bakımsız, kötü, ışıksız yönetilmemesi. Işıl ışıl olması, insanların gezerken mutlu olması, spor yaparken insanların yeşilliklerin içinde olması, deprem kaygısı duymadan binalarda oturulabilen bir Mudanya istiyoruz. Mudanya’nın çözülebilecek sorunları için mutlaka Ak Parti’nin elinin değmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ben de 32 aydır Mudanya Ak Parti İlçe Başkanlığı yapıyordum. Hem Ak Parti Bursa İl Başkanlığı hem Genel Merkezimiz istifa edip aday adayı olabileceğim konusunda bir beyanda bulundu. Mudanya’da yaşayan herkesin yüzünün gülmesi için hayallerimiz var. Biz de bunun için aday adaylığı kervanına katıldık.

Hem CHP kanadında oldukça aday var. Şu an Mudanya’da yapılan anketlerde Emir Ali Usta ve Erol Demirhisar’ın da adı geçiyor. Ak Parti kanadında ise sizle beraber 8 aday adayı mevcut. Bu kadar çok aday adayı olması halkın Hayri Türkyılmaz’dan memnuniyetsizliğinin aslında bir göstergesi. Hayri Tükyılmaz’ın başkanlığını siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Biz bu saatten sonra karşı tarafın içine düştüğü başarısızlıklar bizi çok fazla ilgilendirmiyor. Biz kendi seçmenimize Mudanya için neyi planladığımızı, neleri yapmak istediğimizi planlıyoruz ve bununla ilgili yol haritamızı sunacağız. Başarılar diliyoruz. Başarılı olup olmayacaklarına bizim seçmenimiz karar verecek ama 4 buçuk sene zarfında çok başarılı bir performans sergilemediklerini çok net bir şekilde görüyoruz. Biz Mudanya’da ve tüm Türkiye’de siyasete bir kalite gelsin, belirli bir standardın üstünde olsun istiyoruz. Vatandaş kavgadan bıktı. Ben bu sürece giren herkese başarılar diliyorum.

Sizce Hayri Türkyılmaz’ın en büyük başarısızlığı neydi?

Kavgacı üslup.Siyasetin tek sermayesi vardır, o da vatandaştır. Vatandaş ile kavga ederek, bir koltuğa oturduktan sonra o koltuğun gücünü vatandaşın huzuru, refahı ve mutluluğu için kullanmak yerine o koltuktan aldığınız güç ile vatandaşın dükkanını mühürlerseniz, vatandaşın tolere edilebilecek hatası yüzünden binasını başına yıkarsanız, esnafa yüksek cezalar keserseniz o koltuğa oturduğunuz gün, o koltuktan kalkacağınızı bilerek siyaset yapmanız gerekir. Bu koltukların emanetçisi olduğumuzu ve bu makamların vatandaşın yeri olduğunu bilmemiz lazım. Böyle siyaset yaparsanız, kendinizi korumayla dolaşır pozisyonda bulursunuz.

Mudanya tarihinde korumayla gezen başka bir Belediye Başkanı daha var mı?

Bildiğim kadarıyla yok.

Aday olursanız Mudanya’da planladığınız en büyük projeniz nedir?

Mudanya’yı uçuracak bir projeden ziyade hem İlçe Başkanlığının hem Büyükşehirin yerel yönetimlerde Mudanya’nın ihtiyaçları nelerdir diye çok uzun süredir yaptığı bir çalışma var. Bunun en güzel somut örneği ise Ak Parti genel merkezinin geçen bahar aylarında şehrin 2023 projesini başlatmasıdır. Şehrin 2023 projesi kapsamında Ak Parti, Türkiye’nin önde gelen hocalarının, proje adamlarının koordinasyonunda tüm ilçe başkanları ve STK’ları bir araya toplayarak bizlere şehrimizle ilgili neler planladığımız soruldu.  Bu doğrultuda projeler bilir kişiler tarafından tasarlanıyor. Karton üstünde hayali projeler üretirseniz 5 sene sonra vatandaşın karşısına çıkamazsınız. Ak parti ince eleyip sık dokur. Düşünür, fizibilite çalışmasını yapar. Bir şeyi söylediği anda onun hangi süre zarfında yapılacağını karara bağlar. Seçim sürecine giderken seçim beyannamemizde hepsini Mudanyalı hemşerilerimiz ile paylaşıyor olacağız.

Mudanya’nın en büyük sorunu trafik olarak görülüyor. Trafik sorunu çözülürse birçok sorun da kendiliğinden çözülecek. Başkan olduğunuz takdirde trafik ile ilgili nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Sabah ve gece Mudanya’da trafik ile ilgili bir sorun yok. Mudanya’da vatandaşların araçlarını park edecek otopark sorunları var. Belediyenin karşısında bir otopark vardı, beceriksizlik nedeniyle çalışan otopark kapatıldı. Biz hem Mudanya’nın girişinde hem stadyumun orada, vatandaşın ulaşabileceği rakamlarla önce otopark sorununu çözmeye çalışacağız. Vatandaş arabasını güvenli bir yere koyduktan sonra rahatça dolaşıp alışverişini yapabilecek, böylelikle esnafın da yüzü gülecek.

Yıldıztepe projesindeki son süreç nedir?

2 sene önce bu aylarda biz oraya yapılan yazılı müracaatın karayollarından onay anlamına gelmediğini kendilerine söyledik. 2016’nın son günlerinde Türkyılmaz bir televizyon kanalına çıkarak yazılan yazının izin mahiyetinde olduğunu söyledi. Bugün geldiğimiz noktada önemli bir alanın bir mezbele haline geldiğini görüyoruz. Orada yapılan istinat duvarı ve yol hatalı. İki yolu da kullanılmaz hale getirdi.

Yıldıztepe’de nasıl bir proje yapılmalı?

Gerekli yerlerden izinleri alarak bütün Bursa halkının gelip poyraz havasını alabileceği, kültür merkezi olan, tur otobüslerinin park edebileceği güzel bir yaşam alanı olması gerektiğini düşünüyoruz. Burası için çok ciddi bir yatırım bütçesi gerekiyor. Bunu da o gün seçilecek olan belediye meclisinin gündemine ve Mudanya halkının gündemine sunarak onların da onayını almalıyız. Muhtemelen yap işlet devret modeli veya kamu yatırımcı ortaklığı ile yapılması gerekiyor.

Hayri Türkyılmaz bir karış zeytinliği imara açmadık diyor. Fakat 18 uygulaması ile birçok zeytin arazisini arsaya döndürdü. Bu zeytin talanı nasıl durdurulacak?

Çok vahşi ve çok niteliksiz bir imar uygulaması yapıldı. Bununla ilgili olarak halkın fikri alınmadı. Eğer bir çalışma yapılacaksa bütün kamuoyunun desteğini alarak çok katlı değil, bir iki katlı imar planları yapılmalı. Dünyadaki örneklere bakarak daha modern çalışmalar yapmalıyız. Kentsel dönüşüm bu anlamda mahalle bazlı olmalıdır.

Mudanya halkının sizinle ilgili tepkileri nasıl, Mudanya halkının beklentisi ve şikayetçi oldukları konular neler?

Mudanya Belediyesinden memnun değiliz, 31 Mart günü demokratik hakkımızı kullanarak seçime gideceğiz diyorlar. Tarlada izimiz olduğuna inanıyoruz, mahsulde de yüzümüz olacak inşallah.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şükrü Deviren Teşekkür Ziyaretlerine Başladı

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, hafta içi yoğun geçen hayırlı olsun ziyaretleri son…