Home GÜNCEL CHP Karacabey Belediye Başkan Adayı Tanrıverdi, “Karacabey muradına erecek”

CHP Karacabey Belediye Başkan Adayı Tanrıverdi, “Karacabey muradına erecek”

- Guncellenme Tarihi: 7 Aralık 2018 12:09
7 min read
CHP Karacabey Belediye Başkan Adayı Tanrıverdi, “Karacabey muradına erecek” için yorumlar kapalı
0

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Aday Murat Tavrıverdi ilçedeki tarımı ve turizmi canlandırmak için kolları sıvadı. İlçenin trafik sorunundan sosyal hayatına kadar birçok projeyi hayata geçirmek istediğini açıklayan Tanrıverdi, “Karacabey muradına CHP ile erecek” dedi.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1971 Karacabey doğumluyum. İlkokulu ve liseyi Karacabey’de, üniversiteyi Marmara Üniversitesi’nde okudum, Fransızca Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldum. Askerlik görevimi yaptıktan sonra tekrar Karacabey’e döndüm, kendi işimiz olan esnaflığa devam ettim. 2016-2017 yıllarında CHP Karacabey İlçe Başkanlığı görevinde bulundum. Siyaset dolayısıyla iş hayatından biraz uzaklaştım. 2017 yılının  sonundaki seçimlerde aday olmadım şimdi ise Karacabey Belediye Başkan adayıyım.

Adaylık sürecine nasıl karar verdiniz?

Parti tabanından bu doğrultuda gelen bir istek vardı, daha çok onu değerlendirdik. Tabi ki yıllardır Karacabey’de bulunmamızın, burada yaşamış ve birçok insanla tanışmış olmamızın, insanların da beni bu göreve layık görmeleri beni adaylık sürecine götürdü diyebilirim. Belediye başkanlığı önemli bir makamdır. Bu makamın emin insana teslim edilmesi gerekir. Ben de kendime bu konuda güveniyorum. Bu şekilde adaylık sürecim başlamış oldu.

Şu an Karacabey’i Ak Partili bir belediye yönetiyor. Karacabey’in ne gibi sıkıntıları olduğunu düşünüyorsunuz?

Daha önce yaptırdığımız bir anket sonucundan yola çıkarak en büyük sıkıntımızın trafik ve otopark sorunu olduğu görülüyor. Sosyal donatı alanlarının eksikliği mevcut. Kaldırımlarımızda iki kişi yan yana yürüyemiyor. Engellilere de uygun olduğunu düşünmüyorum. En büyük sıkıntıların başında su geliyor. Su çeşmeden içilmiyor. Su fiyatları da oldukça pahalı, halk bu konuda çok şikayetçi.

3T ve TEKNOSAB projelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

TEKNOSAB projesi daha dış yatırımlı bir proje, Karacabey Belediyesinin buradaki hissesi az. Bu bir devlet yatırımıdır. Karacabey Belediyesinin ön ayak olduğu bir proje değildir. Ağır sanayi değil daha teknolojik bir sanayinin geleceği söyleniyor. Karacabey’e böyle bir sanayinin gelmesi mutlaka çok önemli bir şey.

Belediye Başkanı olarak seçilmeniz halinde projeleriniz neler olacak?

Bizim turizm alanında en çok ön plana çıkaracağımız proje Yeniköy olacak. Doğası, sahili çok güzel bir yerdir. Karacabey ile Yeniköy arasındaki yolumuz güzel bir yol değil, tek şeritli dar bir yol. Bu yol bir türlü düzgün bir şekilde yapılmadı. Biz başkan olursak gerekirse yetkililerin kapısında yatacağız bu yolun sorununu çözüme kavuşturacağız. Bunun yanında trafik ve otopark sorununu çözmek istiyoruz.

Siz Karacabey’de Başkan olursanız ve Büyükşehirde de Alinur Aktaş başa gelirse Büyükşehirle ilişkileriniz nasıl olur?

Bizim kimseyle kavgacı bir kişiliğimiz yok. İyi bir ilişki halinde olacağımıza eminim.

Başkan olursanız tarım politikaları hakkında ne yapmayı planlıyorsunuz?

Bu konu maalesef ülkemizde sıkıntılı. Üreten ve çiftçimiz emeğinin karşılığını göremiyor. Tohum, gübre ve mazot fiyatları çok pahalı. Köylerimiz bu anlamda boşalmaya ve göç vermeye başladı. Biz biraz daha ürünlerimize katma değer kazandırmaya çalışacağız. Köyde yaşayan kadınlarımızı ekonomimize katmak istiyoruz. Onları üretim sürecine katmak istiyoruz.

Bozbey’in Büyükşehir adayı olacağı söyleniyor, nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mustafa Bozbey’in Bursa Büyükşehir Başkan adayı olması Bursa’nın ilçelerinde de umut olacak, bizlere artı puan getirecektir. Bozbey kendisini belediyecilik anlamında kanıtlamış bir kişidir. Bursa halkının hafta sonları vakit geçirmek istedikleri yerler ya Mudanya ya da Nilüfer oluyor. Bu bizim gurur kaynağımızdır. Karacabey’de de bu anlamda sosyal belediyeciliği getirmek istiyoruz.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…