Home GÜNCEL Ak Parti-MHP ittifakında meclis üyeliği işbirlikleri belli oldu

Ak Parti-MHP ittifakında meclis üyeliği işbirlikleri belli oldu

- Guncellenme Tarihi: 4 Aralık 2018 15:34
3 min read
Ak Parti-MHP ittifakında meclis üyeliği işbirlikleri belli oldu için yorumlar kapalı
0

Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP, belediye başkan adaylarının tespiti için çalışmaya devam ederken, meclis üyeliğinde 2 ayrı liste formül oluşturdu. 

Meclis üyeliği adaylıklarında farklı formüller üzerinde duruluyor. Meclis üyeliklerinde iş birliğinin nasıl gerçekleşeceği yakın zamanda netleşecek.

MECLİS ÜYELİĞİ SEÇİMLERİNE AYRI LİSTELERLE GİRECEK

Yeni Şafak’tan Nur Banu Aras’ın haberine göre; AK Parti ve MHP meclis üyeliği seçimlerine ayrı listelerle girecek. Böylelikle partilerin yerel seçimlerde ittifak yaptıkları seçim bölgelerinde aldıkları oy oranı da belli olacak.

LİDERLERE SUNULACAK

AK Parti’den Mehmet Özhaseki, MHP’den de Sadir Durmaz’ın yürüttüğü çalışmada sona yaklaşıldı. İki isim çalışmalarını tamamlayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sunacak.

ANLAŞMAYA VARILDI

İki ismin üzerinde çalıştığı formül de belediye meclis üyelikleri de yer alıyor. AK Parti ve MHP’nin aday çıkarmayacağı seçim bölgesinde belediye meclisi üyelerinin adaylıklarının ne şekilde olacağı üzerinde anlaşmaya varıldı.

KİMİN NE KADAR ALDIĞI BİLİNECEK

İki parti de meclis üyeliği seçimlerine ayrı listelerle girecek. Meclis üyeliklerinde her partinin kendisine verilen oylar dikkate alınacak. Böylelikle partilerin yerel seçimlerde ittifak yaptıkları seçim bölgelerinde aldıkları oy oranı da belli olacak. Partinin aldığı oy meclis üyelikleri oyu olacağı için büyükşehirlerde aday göstermeyen partinin oyu negatif etkilenmeyecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Özdemir’den Yoğun Mesai

Göreve geldiği ilk günden bu yana çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Nilüfer Belediy…