Home GÜNCEL İznik’te dünya engelliler günü coşkusu

İznik’te dünya engelliler günü coşkusu

- Guncellenme Tarihi: 3 Aralık 2018 20:30
5 min read
İznik’te dünya engelliler günü coşkusu için yorumlar kapalı
0

3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla İznik’te düzenlenen etkinlikte gençlerin hazırladığı gösteriler ile katılanlar duygu dolu anlar yaşarken, engelli gençlerin neşe ve sevinci herkesi mutlu etti.

İznik’te Özel Yeni Güne Bakan Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Özel Erkim Rehabilitasyon Merkezi ile İznik Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından hazırlanan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programına İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın, Emniyet Müdürü Ahmet Tekin, Jandarma Komutanı Tuncay Doğan, Milli Eğitim Müdürü Muhammed Asil, Siyasi Partilerin İlçe Başkanlıkları, Kamu Kurum ve Kuruluşların temsilcileri, Engelli Aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin açılışında Kaymakam Bülent Bayraktar ve Belediye Başkanı Osman Sargın’a Engelli Gençler tarafından katkıları dolaysıyla çiçek takdim edilirken Program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren İznik İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Asil “Engelli ve engelsiz olmanın hiçbir önemi yok aslında. Şairin dediği gibi insanoğlu kâinatın özüdür. Bu mantıkla insana baktığımız zaman aslında hiçbirimizin birinden farkı yoktur” dedi.

Başkan Sargın “Fırsat verildiğinde neleri başardıklarını görüyoruz”

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın konuşmasında “Engelli kardeşlerimize fırsatlar verildiğinde neleri başardıklarını, neleri ortaya koyduklarını hep birlikte görüyoruz. Bundan 10-15 yıl evvel engelli kardeşlerimiz evlerden dışarı çıkamaz, sosyal hayata adapte olmakta güçlük çekerlerdi. Bugün Allah’a şükürler olsun ki belediyeler, kaymakamlıklar, sivil toplum kuruluşları tarafından engelli kardeşlerimizin sosyal hayata adaptasyonu açısından bir çok çalışmalar projeler yapılıyor. Bizlerde göreve gelir gelmez ilk olarak yaptığımız çalışmalardan biri Engelsiz Yaşam Merkezi projemiz oldu. Ben öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü bu toplumun bir yarasıydı. Aileler artık evlatlarını daha rahat bir şekilde sosyal hayata adapte ediyorlar. Hatta bu kardeşlerimiz ekonomiye katkı sağlıyorlar ” dedi.

İlçe Kaymakamı Bülent Bayraktar da konuşmasında “Öncelikle engelsiz vatandaşlarımızın engelli kardeşlerimiz için ne yaptığı sorusunu kendimize sormak gerektiğini düşünüyorum. En temel şey empati yapabilmek aslında. Devletimiz bu noktada uzun süredir fiziki şartların iyileştirilmesi konusunda gerek kanuni gerekse de uygulamada birçok düzenlemeyi hayata geçirmiş durumda” dedi.

Etkinlikte engelli gençlerin hazırladıkları birbirinden güzel etkinlik ve şiirler katılımcılar tarafından büyük alkış aldı. Program sonunda İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezi’nde hazırlanan ikramlar katılımcılara dağıtıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …