Home EKONOMİ “Enflasyondaki düşüş moral oldu”

“Enflasyondaki düşüş moral oldu”

- Guncellenme Tarihi: 3 Aralık 2018 20:27
2 min read
“Enflasyondaki düşüş moral oldu” için yorumlar kapalı
0

BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak, “Kasım ayında yüzde 1,44 gerileyen enflasyon Türkiye ekonomisi, iş dünyası için moral oldu” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon kasımda yüzde 1,44 gerileyerek yıllık bazda yüzde 21,62 olarak gerçekleşti. Kasım ayı enflasyon rakamını değerlendiren Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayrak, “Kasım ayında yüzde 1,44 gerileyen enflasyon Türkiye ekonomisi, iş dünyası için moral oldu” dedi.

Abdullah Bayrak, şunları söyledi: “Enflasyon yüzde 1,44 ile piyasa beklentilerinin de üzerinde eksi geldi. Bu düşüş kesinlikle iyi bir haber. Birkaç ay önce yüzde 25’leri konuştuğumuz yıllık enflasyonda bugün yüzde 21’leri gördük. Umuyorum ki bu bir başlangıç olur ve enflasyondaki düşüş trendi sürer. Enflasyon finans piyasaları ve ekonomiye oluşturan diğer enstrümanların seyri açısından son derece önemli olduğundan, yönün aşağıya doğru yönelmesi olumlu bir tablo. 2018 maalesef Türk Lirası’nın çok fazla değer kaybettiği, enflasyonda da görmek istemediğimiz rakamların oluştuğu bir yıl oldu. O yüzden bu düşüşü önemli bir gelişme olarak görüyor, 2019’un ekonomik istikrar ortamının yeniden sağlandığı, finansal dalgalanmaların yaşanmadığı bir yıl olmasını diliyorum.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…